Societat

L'incendi de la Riba està en fase de control des de la matinada

Unes 90 dotacions dels bombers i una desena de mitjans aeris continuen treballant per extingir el primer gran foc de l'estiu

Les flames han arrasat unes 400 hectàrees de matolls i pi del municipi de l'Alt Camp

L'incendi de la Riba està en fase de control des d'aquest dimecres a la matinada, segons han informat els Bombers de la Generalitat, que concreten que no es dóna per controlat perquè encara hi ha punts calents, tot i que el perímetre del foc ja no avança. Unes 90 dotacions terrestres amb 300 efectius continuen treballant per apagar el primer gran foc de l'estiu i a primera hora d'aquest dimecres s'hi incorporaran les dotacions aèries.

Encara que el vent ha afluixat, continua bufant a la zona i segons els càlculs del cos, ja s'han cremat unes 400 hectàrees de matolls i pi del municipi de l'Alt Camp.

L'incendi ha obligat a desallotjar prop d'un centenar de persones, entre elles una setantena de nens que estaven de colònies a la zona, i que han passat la nit al nucli de Farena.

Segons els bombers, els treballadors de les fàbriques del polígon industrial i les dues empreses papereres de la Riba podran anar a treballar sense problemes.

Per la seva part, l'AVE entre Barcelona i Lleida continua sense servei a causa de l'incendi i Renfe ha activat un pla alternatiu per carretera per als viatgers afectats. El dispositiu compta amb 130 autobusos que tenen 6.500 places.

Des de la interrupció del servei ahir dimarts a la tarda, la companyia està oferint als clients la possibilitat de canviar el bitllet, de tornar-los l'import o traslladar-los en autobús al punt final del seu trajecte. Renfe recorda que la circulació de trens no es podrà reprendre fins que ho autoritzi Protecció Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.