Societat

La Generalitat alerta que l'estratègia de Ryanair porta a la “lowcostització” del Prat

Respon a l'anunci fet per l'aerolínia, que retallarà 21 vols més a Girona

El govern considera que amb la reducció de noves rutes es “confirma” la tesi que la companyia vol operar des de l'aeroportdel Prat

La Generalitat ha advertit aquest dimarts que l'anunci de Ryanair de reduir a la meitat les seves rutes des de Girona “confirma” la seva tesi que aquesta companyia només aposta per operar des del Prat, el que veu negatiu per a Catalunya perquè suposaria una “lowcostització” del seu principal aeroport.

El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, ha estat l'encarregat de pronunciar-se en nom del govern sobre els últims plans anunciats per Ryanair, després d'assistir a l'acte oficial de finalització del túnel del TAV que creua Barcelona.

Ryanair ha assegurat avui que a partir d'octubre reduirà a la meitat les seves rutes des de l'aeroport de Girona, situat a Vilobí d'Onyar (Selva), en mantenir només 25 de les 46 actuals, mentre que ha acusat la Generalitat de “deixar d'apostar” en benefici d'aquesta demarcació.

En declaracions als periodistes, Font ha assenyalat que aquesta notícia “confirma una mica les nostres suposicions que Ryanair en aquests moments té la voluntat d'aterrar al Prat i això suposa, una vegada més, una lowcostització d'aquest aeroport, en lloc del que nosaltres voldríem que és un hubbing amb companyies d'abast intercontinental”.

Malgrat aquesta visió negativa sobre l'última decisió de la companyia irlandesa, Font ha assegurat que la Generalitat “manté la porta oberta” per seguir negociant amb ells respecte a la seva presència a Girona.

En el capítol dels retrets mutus, el representant de la Generalitat ha negat que es deixessin de complir els compromisos econòmics tancats amb Ryanair i ha instat aquesta companyia a fer el mateix amb els seus contractes amb l'administració catalana.

Font ha insistit que Ryanair “contínua tenint un espai tant a Reus -on han anunciat ja que se'n van- com a Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS