Societat

religió

El santuari del Mont celebra el setè centenari

Presenten l'escultura ‘Set monjos' en els actes de commemoració

El santuari de la Mare de Déu del Mont celebra aquest any el setè centenari, i ahir, en el marc dels actes de commemoració, es va presentar en públic l'escultura que s'ha instal·lat a les escales d'entrada. Els Set monjos és una obra feta per l'artista garrotxina Duaita Prats que, segons va descriure ella mateixa, vol que serveixi de benvinguda al visitant. “Representen els monjos benedictins que en un moment de la història van ser set, i em va semblar adequat perquè celebrem els set-cents anys del santuari”, va dir l'artista. Duaita Prats va dir també que volia que l'escultura recordés la petxina que representa els pelegrinatges, i va destacar que les caputxes simulen que són piles baptismals.

Mossèn Enric Sala, rector custodi des del 1997, va explicar que d'aquí un mes, el 10 de setembre, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, inaugurarà l'escultura com a acte de cloenda.

Abans de la presentació de l'escultura, es va fer una missa amb motiu de la festa de Sant Llorenç, a la qual van assistir monjos de Montserrat i també capellans de parròquies veïnes, així com pelegrins i membres del patronat –entre ells el seu president, Josep Serra–. Durant la missa es van cantar els goigs en honor de sant Llorenç i es va venerar la relíquia del sant.

Entre els actes de commemoració del setè centenari s'estan organitzant diverses romeries des de diferents punts de les comarques gironines. Les pròximes sortiran de Santa Llogaia, Navata i Vilafant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

Premià de Mar