Societat

Baix Llobregat

Un poble amb fortuna

La Loteria Nacional premia Pallejà amb 1,2 milions d'euros, vuit mesos després que la grossa de Nadal hi repartís 180 milions

Alguns veïns han resultat agraciats les dues vegades

Els diners han ajudatmoltes persones, algunes de les quals estaven en una situació desesperada

La sort és capritxosa i tot fa pensar que s'ha instal·lat a Pallejà. El 22 de desembre passat, dia del sorteig de la Loteria de Nadal, el bar Maldonado va repartir 180 milions d'euros al municipi, que té poc més d'11.000 habitants. Va ser un premi molt repartit i va beneficiar unes 700 famílies. Doncs bé, aquest 27 d'agost passat la fortuna va voler que el primer premi de la Loteria Nacional també anés a parar a Pallejà i l'única administració del poble va repartir 1,2 milions més. La qüestió és que, en els darrers vuit mesos, a una desena de veïns els ha tocat la loteria dues vegades, tot un desafiament a les lleis de la probabilitat.

La Pilar és una de les afortunades, tot i que cal dir que ella ja tenia la sort de cara. De fet, la loteria li ha tocat quatre vegades, dues de les quals l'any passat. Va començar des de baix, arreplegant dos dels anomenats premis menors, però el desembre passat la grossa de Nadal la va obsequiar amb 300.000 euros. I aquí no acaba la cosa perquè aquesta veïna de Pallejà va participar en el sorteig de la Loteria Nacional del 27 d'agost amb un dècim del número 24.135, que va esdevenir el primer premi i li ha permès embutxacar-se 60.000 euros més. “Les meves amigues sempre em demanen que compri la loteria”, explica somrient. Queda clar que per fer-se milionari amb els jocs d'atzar cal tenir sort, però quin és el secret per trencar les estadístiques? La Pilar ho diu ben clar: “M'agrada jugar”. Encara queden uns mesos perquè se celebri el sorteig de Nadal i ella ja ha comprat 25 dècims, deu dels quals es corresponen a allò que en el món de la loteria es coneix com una loca, és a dir, un número de cada terminació (de l'1 al 0).

Augmenta la venda de loteria

Amb aquest panorama, no és estrany que l'administració de loteria de Pallejà, regentada per les germanes Rosa i Tere Xancó, estigui plena de gom a gom fins i tot a l'agost. El poble està en ratxa i hi ha molta gent que ja ha començat a comprar loteria de Nadal, fins al punt que la Rosa tem que se'ls esgoti. Ella no va quedar-se amb cap dècim del número agraciat a l'agost, però està contenta. Ja havia venut un quart premi (el 1995) i dos tercers (el 2004 i l'any passat), però tenia una espina clavada: encara no havia repartit un primer premi. “Aquest any era la força que necessitava”, explica.

L'alcalde de Pallejà, Ismael Álvarez, també celebra la pluja de milions que ha rebut el municipi. “Estem molt contents, perquè els diners han ajudat moltes persones, algunes de les quals es trobaven en una situació desesperada; fins i tot hi havia gent que estava a punt de perdre el pis i que gràcies a això ha pogut remuntar”, explica. Alguns afortunats han decidit obrir un negoci i d'altres han destinat els diners a pagar la hipoteca, a comprar el pis que abans no podien pagar, a ajudar els fills... Això que tothom descriu com tapar forats. Segons Álvarez, “la gent està més tranquil·la, de més bon humor i hi ha una alegria al carrer que abans no hi havia”. “Fa goig perquè quan vas pel poble saludes tot de milionaris”, bromeja. L'alcalde, doncs, només pot demanar una cosa: “Esperem que la sort es quedi aquí una bona temporadeta.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar amb bigues de ferro per garantir-ne la seguretat

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona