Societat

energia

Expedientada la central nuclear de Cofrents perquè no té una ambulància

Dos tècnics actuaven a la planta valenciana com a especialistes en protecció radiològica sense ser-ho

Les centrals superen la fase inicial de proves d'estrès

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va sancionar al juliol la central de Cofrents (Vall d'Aiora) per dos incompliments lleus en seu pla d'emergència interior: no disposa d'ambulància 24 hores a l'interior del recinte i hi ha dues persones que actuen com a especialistes en protecció radiològica sense ser-ho. Les sancions les va fer públiques ahir la plataforma Tanquem Cofrents, que va advertir del perill que significa que no hi hagi cap ambulància per fer una evacuació ràpida en cas d'emergència i també de la irregularitat que els tècnics que haurien d'avaluar el nivell d'exposició radiològica a l'exterior en cas d'accident no tinguin la preparació necessària.

“Aquests incompliments demostren la política de mentides que la direcció de la central nuclear de Cofrents manté i ha mantingut davant dels inspectors del Consell de Seguretat Nuclear”, van queixar-se els ecologistes.

El coneixement públic d'aquestes irregularitats de la central del País Valencià coincideix amb les proves d'estrès que fa la Unió Europea a totes les centrals després de la catàstrofe de Fukushima, al Japó. Segons l'informe preliminar del CSN, totes les instal·lacions nuclears de l'Estat han superat la fase inicial de proves de resistència a possibles terratrèmols, inundacions o accidents severs. El cas més delicat és el de Vandellòs II, que és l'única situada a la costa, tot i que està a més de 20 metres per sobre del nivell del mar.

LA XIFRA

143
plantes nuclears
hi ha a la Unió Europea. S'està analitzant si superarien un accident com el de Fukushima.

LA DATA

09.12.11
La Comissió Europea
presentarà als caps d'Estat i de govern l'informe de les proves d'estrès a les 143 centrals.

ICV vol frenar el permís de deu anys per a Ascó

ICV presentarà una resolució al Parlament perquè es pronunciï en contra de la renovació de la llicència de la central nuclear d'Ascó durant un període de deu anys més. El secretari general d'ICV, Joan Herrera, va explicar ahir que durant el debat de política general proposarà que si es renova la llicència a Ascó es faci només per un any i es compensi l'economia local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.