Societat

Boi Ruiz: “La vaga a l'ICS és la pitjor de les solucions”

El conseller de Salut assegura que és optimista sobre les negociacions amb els sindicats de l'Institut Català de la Salut

Recorda que la resta d'empleats públics, fora de l'ICS, han acceptat fer “esforços” tot i que no hi estiguin d'acord

Sobre les llistes d'espera, afirma que 'l'important són “les garanties” que els pacients tinguin durant el temps d'espera

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat aquest dimarts que és “optimista” davant les negociacions que manté amb els metges i treballadors de l'Institut Català de la Salut (ICS) i ha avisat que la vaga és “la pitjor de les solucions”. Ruiz ha assegurat en una entrevista a TV3 que els sindicats “són responsables” i que està convençut que s'acabarà arribant a un acord. També ha recordat que la resta de treballadors de la sanitat pública fora dels de l'ICS, uns 55.000, han fet “un esforç” per acceptar “els ajustos” plantejats pel seu departament tot i que la majoria no hi estiguin d'acord.

Per Ruiz, aquesta setmana serà difícil perquè hi haurà moltes mobilitzacions, però s'ha mostrat convençut que “la negociació arribarà a bon port”. A més ha explicat que de la reunió d'aquest dilluns a la nit amb els presidents del Col·legi de Metges i els Sindicats de Metges ha sortit la creació d'una Mesa per parlat de tots els problemes que afecten el col·lectiu.

Ruiz ha recordat que el pressupost de Salut és de 9.200 milions d'euros i que la proposta que es presentarà als treballadors serà rebaixar entre 400 i 1.200 euros, depenent del càrrec, que s'aplicarà en la paga de Nadal i, que segons ha explicat, se li retornarà en una bestreta del 50% l'any que ve i la resta l'any 2013.

Ruiz ha considerat que caldria en un futur afegir recursos addicionals, cosa que s'hauria de pactar amb Madrid. En aquest punt, el conseller ha descartat el copagament perquè en aquest moment de crisi econòmica “no és un instrument adequat”.

Llistes d'espera


Pel que fa a les llistes d'espera, que aquest dilluns el conseller de Salut va anunciar que s'allargarien fins a un any i que la gravetat seria el criteri principal per ordenar-les, Ruiz ha assegurat que l'important són “les garanties” que els pacients tinguin durant el temps d'espera. Per això ha volgut transmetre un missatge de calma perquè es vol garantir que la gent que espera tinguin “tot el tractament que calgui per les diferents patologies” que es derivin de la malaltia.

Les retallades


Pel que fa a les retallades que s'estan duent a terme, Ruiz ha assegurat que els usuaris de la Salut Pública estan ara més satisfets que abans. Ruiz considera que les protestes i les mobilitzacions han creat una imatge irreal que després els usuaris no veuen reflectida quan s'adrecen al servei sanitari i veuen que els atenen de forma molt professional. És per aquest motiu que el conseller assegura que la percepció és bona entre els usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA