Societat

Terres de l'Ebre

La prohibició dels braus a Catalunya potencia Vinaròs

El municipi vol reimpulsar la seua plaça de bous aprofitant que els aficionats catalans s'han quedat sense festa

El dia 22 hi ha un espectacle amb el bou Ratón i es venen entrades a l'Ebre

La prohibició de les curses de braus a Catalunya ha aixecat grans expectatives a Vinaròs, municipi del nord de Castelló, molt vinculat a les Terres de l'Ebre. Així l'Ajuntament governat pel PP ja es planteja potenciar la plaça de bous per captar els aficionats taurins, principalment de l'Ebre, però també de tot Catalunya. “Creiem que pot ser una oportunitat per tindre més públic i poder portar-hi les figures màximes del toreig”, manifestava l'alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, que reconeixia que la centenària plaça de bous de Vinaròs ha anat perdent potencial els últims anys.

“Per aquí han passat tots els grans toreros: el Cordobés, Jesulín de Ubrique, Paquirri..., i ara pot ser un bon moment per recuperar el que els últims anys hem anat perdent”, argumentava Juan, que veu en els espectacles taurins un complement ideal per potenciar el sector turístic local. “Som un poble mitjà molt abocat al turisme; la idea és compatibilitzar l'oferta turística i gastronòmica amb la taurina”, afegia Juan.

Actualment, la plaça no té gestor. Fa un any i mig que l'empresa que se'n feia càrrec, la UTE Bous Mare Nostrum ho va deixar perquè no li era rentable. Ara l'Ajuntament estudia convocar un nou concurs públic o programar ell mateix espectacles al llarg de l'any i adjudicar-ne l'organització a empreses especialitzades com ha fet aquests últims mesos.

De moment, el primer pas per donar un nou impuls a la plaça serà l'acte taurí programat per dissabte amb el polèmic bou Ratón de protagonista. L'acte l'organitza l'empresa Ballito del Valle i s'han posat a la venda 4.000 entrades, 2.000 de les quals es vénen a través de la penya vinarossenca Pan y Toros. El preu és de deu euros per als majors de deu anys i de cinc per als menors de cinc a deu anys.

“Ens estan trucant de molts pobles de les Terres de l'Ebre, de Tarragona i fins i tot de Barcelona per comprar entrades”, explicava el seu president, Màximo Adell. De moment, ja han venut 1.600 entrades i n'han distribuït a diversos municipis de les Terres de l'Ebre com ara Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Al bar Los Porxos d'aquesta localitat, el seu propietari, Sisco Pasqual, té un cartell a la porta que anuncia el “temut” i “llegendari” bou Ratón, tristament famós per haver ocasionat la mort a tres persones. “També es mor gent per la carretera o a la mar” raonava Francesc Chirimini, veí de la Ràpita que explicava que ell ha comprat quatre entrades.

LA FRASE

Crec que els pot anar millor. Podran fer curses de més interès, perquè atrauran molt públic d'aquí
Miquel Ferré
president de l'agrupació de penyes taurines de l'ebre

Bous per Sant Lluc a Ulldecona

Després de prop de vint anys, Ulldecona podrà tornar a fer bous per la fira de Sant Lluc que se celebra aquest cap de setmana. La delegació del govern a l'Ebre ha donat l'autorització a l'Ajuntament després d'acreditar que els bous són tradició en aquesta època de l'any en aquest municipi del Montsià. “No hem hagut de donar cap permís excepcional perquè la nova llei que regula les festes amb bous a Catalunya ja inclou com a tradicional la fira de Sant Lluc”, argumentava el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés. No obstant això, l'alcalde d'Ulldecona, Celestí Hervàs, explicava que igualment van haver d'aportar documents per provar la tradicionalitat. Abans del 1964, Ulldecona sempre havia fet els bous per Sant Lluc però aquell any els va traslladar a les festes d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona