Societat

Bosch alerta que “el camí no serà fàcil” amb el corredor mediterrani

El candidat d'ERC-Rcat sospita que el govern espanyol perjudicarà l'eix costaner amb un “reequilibri polític i ideològic”

Afirma que s'ha de “pressionar a l'Estat” perquè “es posi a treballar en lloc de quedar-se en les celebracions”

El candidat d'Esquerra i Reagrupament a les properes eleccions legislatives del 20 de novembre, Alfred Bosch, no s'ha mostrat gaire triomfalista aquest divendres amb el futur del corredor mediterrani. I és que segons l'independentista, en els propers anys els catalans no poden confiar-se i hauran d'estar alerta per evitar que un “reequilibri polític i ideològic” del govern espanyol frustri les esperances de valencians, catalans, murcians i andalusos occidentals de tenir l'eix construït i potenciat com a infraestructura prioritària. “No serà fàcil”, ha advertit Bosch, tot afegint que caldrà “pressionar el govern de l'Estat” perquè “es posi a treballar en lloc de quedar-se en les celebracions”.

El cap de llista d'ERC-Rcat ha aprofitat un esmorzar-conferència organitzat pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya per recordar que “mai” ha resultat senzill defensar aquest eix, i per demostrar-ho s'ha remuntat al franquisme, on ja es va haver de recórrer a la comunitat internacional per intentar que la primera autopista espanyola fos pel Mediterrani i no per l'eix central.

Ara, la Comissió Europea ha tornat a donar un cop de mà als defensors de l'eix costaner, però Bosch ha alertat que “hi ha possibilitats i alternatives que deixa obertes la CE, i serà l'Estat qui decidirà si el corredor serà més central, més marítim o totes dues coses”. “Encara hem de veure cap on s'inclina la tria de l'Estat”, ha advertit.

I és que el candidat d'Esquerra ha assegurat tenir “sospites” de que el govern espanyol acabi, com ha dit que ha fet històricament, “reequilibrant políticament i ideològicament el que econòmicament no va cap al centre”. En aquest sentit, ha recordat que en 2003, José Maria Aznar ja ho va fer així “amb la permissivitat i la vista grossa de CiU”.

“A la propera legislatura haurem de continuar tibant la corda”, ha vaticinat Bosch, que ha recalcat que el fet que el corredor mediterrani sigui “el de més sentit comú i el més productiu” no resulta suficient pel govern espanyol. Per això, el candidat d'Esquerra i Reagrupament ha explicat que n els propers anys “caldrà paciència i pressionar al govern central” per tal que “en lloc de fer festetes i celebracions, es posin a treballar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA