Societat

La contraportada

Escabetx de Ryanair

El programa ‘A 4 mans', que organitza l'empresa Prodal, convida l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i Pere Massana en la primera jornada

Mirant aquesta foto de l'aula gastronòmica Apricus, organitzada per Prodal (Palol de Revardit), més d'un diria que hi sobra gent, en aquesta cuina. N'hi ha un que està preparant plats i la resta, fent-la petar. Però val a dir que un dels que està xerrant és l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha tingut unes negociacions molt dures perquè Ryanair es quedi a Girona, i segurament es mereix un descans. Els temes de conversa de l'aula són la tonyina i els seus perills, el bacallà, com es pot saber si el fetge d'ànec és de primera o de tercera i si cal o no passar aigua freda per la pasta acabada de coure, entre altres.

El xef del restaurant Massana de Girona, Pere Massana, actua de xef, però també exerceix de periodista per preguntar a Puigdemont sobre l'acord amb Ryanair i com dinamitzarà tot plegat la demarcació de Girona. I aquí és on Puigdemont es deixa anar (i no pas amb els ganivets) per explicar que han estat negociacions tenses i que se'ls havia acusat d'inoperància, però perquè ho portaven amb discreció, i mentre ell es dirigeix a la trentena dels assistents a l'aula d'A 4 mans –que és el nom de l'espai que s'emetrà per Televisió de Girona–, la cuina passa a ser més aviat cosa de dues mans (les d'en Sito, del restaurant Nu, que va fent amb els gerds i altres ingredients que desconec) i tres veus: l'alcalde, el xef i el gerent de Prodal, Jordi Trilla. En l'hora i mitja que s'ha estat a l'aula, Puigdemont ha abocat ceba a la cassola, ha trinxat una mica de salmó i ha posat caviar sobre el tàrtar de salmó. Amb l'escabetx se li acut un símil: Girona està feta de molts ingredients, com l'escabetx, que gràcies a Ryanair podrà tastar més gent. Després l'alcalde ha hagut de marxar i la cosa passa a ser una cuina a sis mans. L'alcalde s'ha quedat sense tastar el foie, l'enfilat de bacallà amb vinagreta de gerds i altres exquisideses que hem anat degustant, tot plegat amb un bon vi blanc. A cada tastet cantaria lloances dels plats, però callo, perquè els del meu costat no diuen ni piu i em penso que se'm notarà que m'alimento de precuinats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Finalitzada la nova via verda al marge de la riera de Calonge

calonge i sant antoni
canvi climàtic

L’abril es converteix en l’onzè mes consecutiu amb temperatures extremes

barcelona

Nou pas endavant per a la millora de la carretera de la Ràpita a Poblenou del Delta

Amposta
RIPOLL

El Casal La Metxa denuncia que l’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa

RIPOLL
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà