Societat

L'associació Guaix homenatja Alfred Ramos

El vicepresident de l'Ideco de l'Horta Sud, el mestre i escriptor, rep un homenatge per la seua trajectòria cívica i docent

Alfred Ramos González, mestre i escriptor i vicepresident de l'Ideco de l'Horta Sud, ha rebut un merescut reconeixement de Guaix-Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud, per la seua trajectòria cívica, docent i investigadora al llarg de més de 25 anys. L'homenatge el va retre en el Sopar de Tardor de Guaix, celebrat a Aldaia el passat 25 de novembre.

El Sopar de Tardor reconeix persones que han defensat la nostra llengua en tots els àmbits, reclamant la seua normalització i fent patent que eixa llengua és suport d'una cultura i d'una forma d'entendre una escola en valencià, activa, democràtica, participativa, integradora i arrelada al nostre territori.

Una representació important del món educatiu valencià va reconèixer la feina del mestre Alfred Ramos, en un acte bell i emotiu, presentat pel delegat territorial a València d'El Punt-Avui.

Alfred Ramos és un home polifacètic i amb un gran compromís cívic per la nostra llengua i cultura. Nascut a Castelló el 1951, ha dedicat pràcticament tota la seua vida professional a la docència. Els últims anys, com a director del col·legi públic Ausiàs March de Picanya. Ramos és un continuador de Freinet, aquella didàctica que valorava la pràctica i posava els xiquets en el centre d'interés, i que ha heredat l'escola valenciana. Però Alfred és un no parar d'home. Culte i amable, ha escrit narrativa, ha fet cinema, ha investigat la premsa valenciana i la història del ciclisme, ha escrit nombrosos articles en la premsa, ha dirigit diverses col·leccions editorials i és un gran activista cultural.

Durant els anys setanta formà part del cinema independent valencià i, amb Joan Vergara, va escriure i dirigir els curtmetratges Terres d'arròs(1972) i Carles Salvador: Elogi d'un xiprer (1979). És també coautor del guió del documental València: Un passeig en el temps, produït el 1989 per l'Ajuntament de València.

Alfred Ramos ha estat membre fundador de l'Associació per a la Correspondència i la Impremta Escolar (ACIES) i del Moviment Cooperatiu d'Escola Popular del PV (MCEP-PV). Va participar en l'organització de les primeres Escoles d'Estiu del País Valencià (1976-78). Els seus treballs com a professional de l'ensenyament inclouen els llibres de llengua Sambori (1980), Raïm de pastor (1983), les sèries Baladre (1986-1987), Alimara (1992-1994) i Ortografia. Treball sistemàtic (1995-1997).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES