Societat

Deures pendents per a Rajoy

El govern espanyol entrant haurà de decidir si reforma el calendari laboral

Una comissió insta l'executiu i els agents socials a racionalitzar els horaris de treball per conciliar la feina amb la vida personal

“Hem d'acabar amb lacultura del presentisme i incorporar-nos a la de l'eficàcia”, diu Buqueras

Enmig del debat sobre la idoneïtat dels aqüeductes hi ha gent que ja està planificant els propers ponts. Després de les vacances de Nadal i de Reis (el dia 6 cau en divendres) ja no hi torna a haver un període de dies seguits de festa fins a la Setmana Santa, mentre que, per al proper pont, caldrà esperar fins al de l'1 de maig. Al setembre, per la Diada Nacional, hi torna a haver l'ocasió de fer pont, així com per Tots Sants (1 de novembre) i, d'aquí a un any, per a la Puríssima del 2012, en què el dia 6 de desembre (el de la Constitució) cau en dijous.

Més enllà del desembre de l'any que ve ja no està tan clar que la tradició dels ponts i els aqüeductes es mantingui. La teòrica sintonia entre el govern entrant i la patronal fa preveure un acord per canviar el calendari laboral, però –com passa en gairebé totes les coses– no hi ha res segur.

A hores d'ara, l'únic segur és que ni el govern, ni la patronal ni els sindicats no hauran d'amoïnar-se pels festius de la Puríssima fins a l'any 2015, en què el 8 de desembre caurà en dimarts i hi haurà la possibilitat de fer pont el dilluns 7 –si és que encara existeixen els ponts–. Un eventual aqüeducte com el d'aquest any al desembre no tornarà a repetir-se fins a l'any següent, el 2016, en què el 6 i el 8 tornaran a caure en dimarts i dijous respectivament.

L'altre gran debat que té sobre la taula el futur executiu de Mariano Rajoy és posar seny en els horaris laborals. Segons un estudi de la Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios Españoles, els treballadors de l'Estat pleguen de la feina, de mitjana, a les set de la tarda, entre una i dues hores més tard que els ciutadans de la Unió Europea, que acaben la jornada laboral a les cinc o, com a màxim, a les sis de la tarda.

“Hem d'acabar amb la cultura del presentisme i incorporar-nos a la de l'eficàcia”, reivindica Ignacio Buqueras, president de l'associació. És –sosté– la clau de volta de la tan debatuda conciliació entre la vida privada i la laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA