Societat

Troben un nadó abandonat a Sant Pere Pescador

La criatura té uns deu dies i es troba en bon estat de salut

Una trucada anònima ha alertat que el nen es trobava dins un caixa de cartró al costat d'un contenidor

Els Mossos d'Esquadra busquen els pares d'un nadó d'uns deu dies que ha estat abandonat dins una caixa de cartró, a Sant Pere Pescador (Alt Empordà). La criatura ha estat localitzada dins una caixa de cartró al costat d'un contenidor i es troba en bon estat de salut.

Poc abans de les set de la tarda el telèfon d'emergències 112 ha rebut una trucada anònima procedent d'una cabina telefònica de Sant Miquel de Fluvià, un municipi proper a Sant Pere Pescador. Una veu femenina ha alertat que un nadó havia estat abandonat al costat d'un contenidor.

Immediatament, diversos agents dels Mossos s'ha desplaçat fins a la població indicada i ha començat a fer una recerca pels carrers per localitzar la criatura. Finalment, una patrulla ha localitzat la criatura dins una caixa de cartró a la zona on es celebra el mercat setmanal.

La criatura, un nen d'uns deu dies d'edat, estava embolcallat amb dues mantes i portava una caçadora. Tot i les baixes temperatures –d'uns 5ºC a aquella hora– el nadó estava conscient perquè, quan els agents l'han enfocat amb la llanterna, ha obert els ulls.

Fora de perill

Ràpidament, una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques ha traslladat la criatura fins a l'Hospital de Figueres. Allà, els metges li han fet un reconeixement i han constata que es troba en bon estat de salut i la seva vida no perilla.

També han observat que la criatura no portava cap pinça d'hospital al cordó umbilical, sinó que tenia el nus fet amb un cordill. Aquest extrem fa pensar que el part es va fer en un domicili.

La policia ha obert una investigació per intentar localitzar els pares del nadó. Per la seva banda, l'Hospital de Figueres ha activat el protocol preceptiu en aquests casos i també ha alertat la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES