Societat

la crònica

Vila-seca, capital hípica

Milers d'aficionats segueixen les tradicionals curses de Sant Antoni

El circuit hípic de la Torre d'en Dolça de Vila-seca es va omplir ahir al matí d'aficionats al món dels cavalls que, un any més, no es van voler perdre les curses del cós de Sant Antoni, declarades element festiu tradicional d'interès nacional. A més són les úniques curses professionals que se celebren a Catalunya i formen part del calendari de competició oficial de la Sociedad de Fomento de Cría Caballar de España. “Fa disset anys que les curses es van professionalitzar i des de fa més de vint anys els millors genets de l'Estat es desplacen a Vila-seca”, expliquen des de l'organització. I com tots els anys, milers de persones es van aplegar i van participar en les apostes.

Les curses de cavalls de Vila-seca no han patit retallades pressupostàries i l'Ajuntament s'ha esforçat per mantenir els premis als participants més veloços, uns premis que estan estandarditzats amb els quals es reparteixen en altres circuits. De fet, moltes de les quadres que corren a Vila-seca també ho fan en altres curses com ara les dels hipòdroms de Madrid i Sant Sebastià. Tampoc la crisi no va frenar els aficionats a apostar i arriscar-se a decidir quin seria el cavall guanyador en les tres curses que es van realitzar. “He encertat el guanyador en la primera cursa, i he decidit reinvertir part del premi en apostes a les altres competicions”, comentava satisfet un dels aficionats a les curses. Un total de vuit cavalls van participar en el trofeu Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca Platja de la Pineda i van recórrer una distància de 1.700 metres. El guanyador va ser el pura sang anglès Guilvine, de la quadra Multi i que portava el genet Fernández. La segona cursa, trofeu La Caixa i també de 1.700 metres de distància, la va guanyar el cavall Arrebato, de la quadra Calejaña i amb el genet Huayas, després d'una recta final molt disputada entre dos dels sis pura sangs participants i que el jutge va trigar una estona a decidir qui n'era el guanyador. Finalment, Obatala de la quadra Osuna i amb el genet Ramos va obtenir el gran premi Ajuntament de Vila-seca, després de recórrer una distància de 2.500 metres.

El moment més tràgic es va viure després de la segona cursa, quan un dels cavalls participants es va desplomar sobtadament i va perdre la vida.

Pel que fa a la tradició de les curses del cós de Sant Antoni és de fa més de cent anys, quan la rivalitat entre els carreters de dos comerciants de vi els portava a fer curses el dia del patró del municipi per esclarir quin cavall era el més ràpid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins