Societat

Trànsit

Seguretat viària

Bicicleta blanca, dia negre

Més de 1.500 ciclistes es concentren a Balaguer per reclamar més seguretat a la carretera i més respecte dels automobilistes

Es concentren al lloc on van ser atropellats mortalment dos esportistes

Més de 1.500 ciclistes van participar ahir en una marxa reivindicativa a Balaguer per exigir respecte entre els usuaris de les vies de circulació. La protesta es va organitzar després que la setmana passada dos membres del Club Ciclista Radical Esport de la capital de la Noguera fossin atropellats mortalment per un cotxe a la C-13 a l'altura de Vallfogona de Balaguer. La mobilització ciclista es va desplaçar fins al lloc de l'atropellament, on ara hi ha una bicicleta blanca en senyal de dol, i s'hi va fer un emotiu minut de silenci. Després van tornar fins a la plaça del Mercadal de Balaguer, on es va llegir un manifest.

A la concentració hi van ser presents ciclistes de totes les edats i de diferents punts de les comarques de Lleida i de la resta de Catalunya que es van manifestar rere la pancarta: “Nosaltres també hi circulem.” El president del Club Ciclista de Balaguer, Sisco Caus, va subratllar que l'objectiu principal era conscienciar la ciutadania que ha de ser possible fer compatible la carretera tant per a vehicles com per a bicicletes. Caus va fer referència a llocs com ara el País Basc o França, on hi ha una altra filosofia respecte als ciclistes que circulen per les carreteres, ja que allà hi ha molta afició. Va remarcar que fins i tot hi ha senyals de trànsit que adverteixen de la presència de ciclistes, i que aquí encara hi ha molt camí a recórrer en aquest sentit, si bé en algunes carreteres molt transitades per aficionats de les dues rodes ja s'hi troben senyals d'aquestes característiques.

Per la seva banda, el germà d'una de les víctimes mortals, Robert Pedrós, va insistir que s'ha de conscienciar els ciutadans. “Qualsevol descuit és suficient per desgraciar la vida de famílies senceres'', va dir. Pedrós va ser l'encarregat de llegir el manifest a la plaça del Mercadal, on es va fer una crida per la seguretat, no només als conductors de cotxes sinó també al col·lectiu de ciclistes.

Quan un automobilista albira un ciclista o grup de ciclistes a la carretera el primer que ha de fer és reduir la velocitat. En arribar a l'altura de l'esportista cal avançar-lo com si es tractés d'un vehicle de motor, ja que com més distància es deixi menys risc hi haurà. En cas de passar-hi més a prop caldrà reduir la velocitat per minimitzar el risc que el ciclista acabi a terra.

Ahir el moment més emotiu de la jornada es va viure al punt quilomètric exacte de la C-13 on va tenir lloc el tràgic accident. Allí diversos familiars i amics de les víctimes van esperar l'arribada dels ciclistes al costat d'una bicicleta que s'ha pintat de color blanc i que s'ha situat al costat de la calçada, com a homenatge i record. A mesura que el grup s'hi va anar aturant va començar l'emotiu minut de silenci, que va finalitzar al toc d'una botzina. Posteriorment, l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, i la dona d'una de les víctimes van dipositar-hi dos rams de flors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona