Societat

Detinguda una família a Sant Vicenç dels Horts que regentava “un supermercat d'armes”

La Policia Nacional comissa un arsenal de 64 armes de foc, entre les quals algunes de guerra

Els sospitosos, una parella i el seu fill, venien l'armament a delinqüents a preus d'entre 3.000 i 5.000 euros

La Policia Nacional espanyola ha detingut un matrimoni i el seu fill que suposadament regentaven un “supermercat d'armes” a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). En l'operació s'han comissat 64 armes de foc, algunes d'elles de guerra, que els sospitosos venien per encàrrec a grups criminals.

“És una gran quantitat d'armes, probablement la més important confiscació que es recorda”, ha destacat aquest dimarts l'inspector en cap del cos a Mataró, Luis Javier Prieto, responsable de coordinar l'operatiu.

De fet, segons la policia, els detinguts, un home de 60 anys, la seva dona de 55 i el fill de tots dos de 28, tots ells de nacionalitat espanyola, havien aconseguit crear “un autèntic supermercat d'armes”. Els dos membres de la parella ja havien estat arrestats per tràfic d'armes el 2002

En total, s'han intervingut 39 pistoles, 12 revòlvers, 13 carrabines, més de 50.000 cartutxos de diversos calibres i marques, nombrosa munició i 98.000 euros, 626 dòlars americans, plaques falses de policia i dos vehicles esportius de gamma alta.

Armes de col·leccionista reparades

Aquest armament, la majoria en perfecte estat de funcionament, es venia a delinqüents a preus entre els 3.000 i els 5.000 euros. La policia està rastrejant ara els ordinadors de la família per intentar identificar els seu clients.

També s'investiga on compraven les armes i no es descarta que algunes d'elles fossin adquirides en algun país estranger. No obstant això, en alguns casos adquirien de forma legal armes inutilitzades en armeries i les reparaven per poder-les vendre en perfecte estat.

Els tres membres de la família van ser detinguts a Sant Vicenç dels Horts el passat 15 de febrer arran d'una investigació de la Policia Nacional iniciada l'estiu passat a la zona de Mataró.

Arran d'aquella operació, que es va saldar amb l'arrest de 18 persones per tràfic d'estupefaents, robatoris amb força i estafa, es va descobrir que un dels capitostos de la banda havia adquirit una arma a la família de Sant Vicenç dels Horts ara detinguda.

La majoria de les pertinences dels detinguts estava a nom del fill, al qual no consta cap feina, mentre que el matrimoni regentava un quiosc de begudes a Barcelona amb el qual difícilment podien haver costejat el seu patrimoni, ha explicat Prieto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES