Monogràfics

TORREDEMBARRA (Tarragonès)

VI Mostra del Bull

Amb nou format

La Mostra del Bull canvia de format i el dinar es converteix en una degustació de tapes acompanyada d'activitats populars. Segons l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, “la crisi i les ganes d'una festa més atractiva i popular” són les raons que han conduït a aquest canvi. Els assistents podran comprovar que els cuiners s'han atrevit a innovar la recepta tradicional del bull, un plat complicat per a paladars no avesats. Així es podran tastar tapes de bull amb all i pebre, samfaina de bull, croquetes de bull i arròs de bull. El vessant gastronòmic es complementa amb una treta de gussis amb cavall; la xerrada d'Eduard Rovira, secretari de la Confraria de Pescadors, sobre la pesca de la tonyina a la Torre; show cooking; inflables i tallers per a la mainada, i havaneres.

Com el porc

Segons Eduard Rovira, la tonyina per als pescadors era com el porc per als pagesos: se n'aprofitava tot. En temps de captures, algunes parts com l'espineta o l'estómac se salaven i a l'hivern, quan no es podia sortir a la mar, aquests productes es consumien seguint receptes humils, com l'espineta amb caragolins o el bull.

26 de febrer. Als Jardins de Cal Bofill, d'11.30 a 15 h. Preus: tapa 3 euros + beguda 0,50.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.