Societat

La reunió entre els sindicats d'autobusos i TMB acaba sense acord

Els representants dels treballadors rebutgen l'última oferta de l'empresa i faran vaga els propers 27, 28 i 29 de febrer i 1 de març

Divisió entre els sindicats sobre si cal convocar una assemblea per ratificar la decisió

La reunió d'aquest divendres entre els representants sindicals de la secció d'autobusos i la direcció de TMB ha acabat finalment sense acord i amb divisió sindical. En conseqüència, els treballadors del bus de Barcelona aniran previsiblement a la vaga a partir del proper dilluns 27 de febrer i fins l'1 de març, coincidint amb les dates del Mobile World Congress.

Els sindicats rebutjat l'última oferta que la companyia ha posat damunt la taula durant la mediació de l'autoritat laboral per considerar-la “insuficient”.

Tot i això, UGT i CCOO volien convocar una assemblea informativa perquè la plantilla conegués la proposta de la direcció, una iniciativa a la qual s'han oposat CGT, Actub i PAS, segons ha indicat el president del comitè d'empresa, Miguel Ángel Arias, d'UGT. El sindicalista ha afegit que el mediador laboral s'ha ofert per poder continuar la negociació durant el cap de setmana.

Per la seva banda, l'empresa emplaça els treballadors a retirar la convocatòria fins a la mitjanit de diumenge.

L'última oferta de TMB assumeix una part de deute de l'any passat amb els treballadors i proposa abonar un 1,2% aquest any i el mateix percentatge el 2013.

Divisió sindical

Encara que el comitè de vaga hagi rebutjat aquest preacord, Arias considera que els treballadors d'autobusos tenen dret a expressar la seva opinió en una assemblea, que es podria convocar aquest diumenge. La proposta, però, només compta amb el suport de CCOO i UGT. En canvi, la resta de sindicats –CGT, Actub i PAS– s'oposen a convocar una assemblea.

El representant de CGT al comitè de vaga, Saturnino Mercader, ha dit a Efe que dilluns que ve es realitzarà una assemblea a la plaça d'Espanya de Barcelona, amb la vaga en marxa. Al seu torn, una font d'Actub ha precisat que “hi ha temps” per seguir la negociació.

Per la seva banda, la direcció de TMB ha assegurat que l'oferta que s'ha presentat als representants dels treballadors representa un esforç extraordinari” en plantejar una alternativa salarial similar a la que han acceptat els treballadors de Metro. L'empresa ha afegit en un comunicat que “ha esgotat totes les possibilitats de negociació i que no pot fer més concessions a les demandes exigides pels sindicats”. A més, adverteix que “si els treballadors no accepten la proposta i mantenen la convocatòria e vaga, l'empresa quedarà plenament alliberada i desvinculada de l'oferta”.

Per això fan una crida a la “responsabilitat” dels sindicats per tal que reconsiderin una vaga que faria “un dany irreparable als ciutadans, l'economia del país i la imatge de Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA