Societat

Acte d'homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Callosa

El Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica d'aquesta vila, ha estat l'organitzador i catalitzador de l'activitat

El Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d'en Sarrià ha realitzat el diumenge 1 d'abril de 2012 a les 12,30 hores, a l'Espai de la Memòria del Cementeri de Callosa d'en Sarrià, el 5è Acte d'homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista.

Més de dues-centes persones han assistit a l'Espai de la Memòria situat al cementeri de Callosa per a retre homenatge a les víctimes de la Guerra Cilvil i la repressió franquista.

En aquest espai hi ha un monolit amb els noms de les quasi 80 persones callosines mortes per la Guerra Civil i la repressió franquista. Aquest és el número de gent contada fins a dia d'avui i recuperada a través d'un treball minuciós de memòria oral i recerca de dades històriques a través de les institucions i de diversos testimonis de l'època que encara queden vius.

El seu llegat d'agraïment i dignitat pels que van lluitar per la democràcia i la llibertat, i de respecte cap als milers d'executats i desapareguts que no han estat encara desenterrats, pel sol fet d'haver format part dels perdedors, empeny i reafirma el col·lectiu, com a dignes descendents seus, retrobant-se ací any rere any, en aquest espai de la memòria que han fet seu.

A l'acte, s'ha fet l'ofrena de flors, han parlat diverses persones, recitant poemes i fragments de textos representatius al respecte, i s'han interpretat vàries músiques que li donaven un toc molt solemne i emotiu. Com cada any, l'homenatge se celebra en aquestes dates per ser el mes en què es va proclamar la 2ª República Espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona