Societat

L'Estat encarrega a Adif la construcció de l'enllaç del Corredor Mediterrani amb la línia del TAV

Es tracta del tram que va de Vandellòs a l'àrea de Tarragona

L'ens gestor d'infraestructures ferroviàries assumirà tots els contractes que hagin estat licitats o adjudicats per Foment

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres encomanar a Adif la construcció de la connexió del Corredor Mediterrani amb la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona-Frontera francesa. Es tracta del tram que va Vandellòs a l'àrea de Tarragona. El govern espanyol també ha autoritzat l'execució del tram d'alta velocitat entre A Corunya i Vigo de l'Eix Atlàntic.

Segons la referència del Consell de Ministres, l'encàrrec suposa que gestor d'infraestructures ferroviàries assumirà la redacció i aprovació dels projectes que no hagin estat ja aprovats pel ministeri de Foment. Així mateix, inclou l'aprovació econòmica dels projectes i incidències de contractes que estiguin en tramitació i les obligacions mediambientals. També assumirà la responsabilitat de la realització de les obres i instal·lacions necessàries per a l'execució d'aquesta connexió.

L'acord contempla que es lliuraran a Adif els actius relacionats amb les inversions executades per la Direcció General de Ferrocarrils per la construcció de la connexió del Corredor Mediterrani.

Segons informa el ministeri de Foment, el deute que generi Adif per finançar les actuacions serà abonat per l'Estat en els termes que contempli un futur contracte programa o que s'indiquin en l'instrument que es formalitzi. Tot però, en el marc del pressupost autoritzat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona