Societat

El govern xifra el seguiment de la vaga a les escoles públiques en el 25%

Rebaixa la xifra fins el 2% en el cas dels centres concertats

El ministeri d'Educació situa en el 19% el suport a l'aturada en el conjunt de l'Estat

La Generalitat ha xifrat el seguiment de la vaga en el 25% als centres públics i en el 2% a l'escola concertada.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha fet públiques les dades de seguiment de l'aturada, fins a les 13h del migdia, durant la seva compareixença davant la premsa després de la reunió del Consell Executiu.

Segons les xifres del govern, la vaga ha tingut fins al migdia un seguiment del 25,64% a les escoles públiques i del 2% a les concertades. El portaveu ha precisat que aquestes dades corresponen a 2.183 centres dels 2.861 que hi ha a Catalunya, és a dir, el 76% del total.

Homs ha destacat que, a diferència del que pot passar en una manifestació, aquestes dades “no són discutibles”. En aquest sentit, ha assegurat que “l'administració sap qui ha fet vaga i qui no” perquè es tracta de treballadors seus.

Malgrat que ha recordat que la protesta d'aquest dimarts es dirigeix contra les retallades en educació provinents del govern espanyol, ha volgut deixar clar al govern “no li genera indiferència” el que pugui passar avui.

De totes maneres, ha garantit que, tot i el “context actual”, el sistema educatiu català “té una gran vitalitat i visió de futur”.

Seguiment a l'Estat

Per la seva banda, el ministeri d'Educació Cultura i Esport, ha xifrat el seguiment de la vaga en el conjunt de l'Estat en el 19,41% del personal laboral i funcionari en els centres docents de l'administració educativa, a partir del l'avançament de participació facilitat per les diferents comunitats autònomes.

Segons el departament dirigit per José Ignacio Wert, el seguiment és “desigual”, ja que és “inapreciable” en territoris com Canàries, Galícia o La Rioja, on se situa per sota del 4%, mentre que és “més acusat” a Aragó, Astúries o Navarra, on ha recollit una adhesió del 40%.

El ministeri ha valorat “la responsabilitat que ha demostrat el personal docent en aquesta jornada, acudint als seus respectius centres de treball”. En aquesta línia, ha destacat que els alumnes no s'hagin vist privats “del seu dret a l'educació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet