Societat

La contraportada

Canvi de banderes

L'Ajuntament de Flaçà torna a hissar la senyera a la plaça de l'Estació després que uns veïns hi fessin onejar l'estelada dos dies com a protesta

El que no havia passat durant mesos a Flaçà ha passat en pocs dies. L'Ajuntament va canviar dilluns al migdia l'estelada que hi havia penjada a la plaça de l'Estació, al davant de l'edifici consistorial. L'estelada l'havien penjat uns veïns divendres al vespre com a protesta pel que consideraven que era un cas de passivitat del govern. “La resposta de l'Ajuntament ha estat immediata”, sosté Artur Segura, regidor de Reagrupament Independentista i membre del grup Junts per Flaçà, a l'oposició.

L'alcalde de Flaçà, Josep Perich (CiU) governa amb majoria absoluta. Afirma que ell és respectuós amb tothom i que el consistori vetlla pel manteniment de la senyera, que oneja al costat de la bandera del poble (de color blau cel). “Cada mig any la canviem [la senyera]; ara potser feia set mesos que no la canviàvem”, reconeix. Segura explica que la senyera antiga estava “esparracada” i que divendres hi van hissar l'estelada perquè “la senyera havia caigut i ja no n'hi havia cap”. Perich en discrepa. Al seu parer, la senyera estava descolorida, “però en cap cas esparracada”.

El batlle flaçanenc reconeix que l'anterior bandera havia perdut brillantor: “Està a la intempèrie i, amb el temps, el sol i la pluja la fan malbé.” Sosté que les feines de manteniment de l'enllumenat públic que l'empresa Prodaisa feia dilluns a la població van anar molt bé perquè l'Ajuntament pogués penjar una senyera nova. Segura, però, troba molt casual que precisament dilluns es tragués l'estelada.

Perich, que és l'alcalde de Flaçà des del 2007, diu que molts pobles s'han adherit a l'Associació de Municipis per la Independència, però que això no justifica que el consistori pengi el símbol independentista, tal com li havia demanat Segura. L'estelada havia tingut bona acceptació entre els veïns, segons recorda aquest darrer: “Quan la vam posar, la gent que ens va veure, fins i tot, va aplaudir.” L'alcalde, per la seva banda, diu que algun conciutadà li havia comentat que, posats a fer, podrien penjar la bandera espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS