Societat

Revetlla de contrastos

Els serveis sanitaris van atendre 268 ferits pels petards, la majoria amb cremades i també amb lesions oculars i traumatismes

El litoral metropolità va atreure milers de persones, que van deixar unes 30 tones de residus

La revetlla d'aquest any ha estat relativament tranquil·la, sense incidents destacables, i més si es compara amb l'any passat, en què van morir cinc persones per diversos motius –un ofegat i la resta en diversos accidents–, i especialment amb l'anterior, en què un atropellament ferroviari va causar dotze víctimes mortals a Castelldefels. Tanmateix, la festa s'ha saldat amb 268 ferits, una dada similar a la d'edicions anteriors. La majoria de ferits, 192, s'han registrat a la demarcació de Barcelona, i en el 65% dels casos han estat per cremades, 27 dels casos greus. 144 dels ferits eren menors d'edat, i dels quals 74 nens que no arribaven als 11 anys. A més de les cremades, els serveis mèdics van atendre 34 traumatismes i 50 lesions oculars. En total, el Sistema d'Emergències Mèdiques va rebre 2.142 trucades.

Els bombers van atendre 851 avisos durant la nit, el més destacat dels quals va ser per un incendi a Girona en què un home va patir ferides lleus i una dona va haver de ser atesa per una crisi d'ansietat. A Prats i Sansor, a la Cerdanya, un foc va destruir tres quartes parts d'un cobert adossat en una casa de pagès i hi van treballar set dotacions de bombers. Cap persona va resultar ferida. Sí que hi va haver dues persones intoxicades per inhalació de fum a Manlleu, on va cremar parcialment un pis per efecte d'un petard. El telèfon d'emergències 112 va atendre 1.194 trucades relacionades amb petits incendis forestals, focs al mobiliari urbà i actes d'incivisme. Durant la nit van cremar a Barcelona 16 contenidors d'escombraries i el foc va afectar de manera lleu cinc habitatges i cinc cotxes aparcats al carrer. A més, els bombers van haver d'intervenir en sis petits incendis a causa de matolls cremats i van haver d'apagar 64 fogueres a la platja, ja que estaven prohibides, així com les barbacoes.

Platges de gom a gom

A les platges de Barcelona es van congregar 70.000 persones. A les sis del matí es va començar amb l'operació de neteja i poc després de les nou del matí les platges ja estaven preparades per rebre els banyistes. S'hi van recollir 19 tones de residus. A la platja de Badalona se'n van recollir nou tones, una menys que l'any passat. A Castelldefels, una de les platges metropolitanes que aplega milers de persones la nit de Sant Joan, es va viure una revetlla amb pocs incidents. El dispositiu que la policia local, els Mossos d'Esquadra, Renfe i Adif van muntar a l'estació de Platja de Castelldefels per evitar que la gent saltés a les vies va funcionar correctament, i hi va ajudar el canvi de vies que van fer els trens provinents de Barcelona per descarregar els passatgers a l'andana més propera a la sortida.

Finalment, i pel que fa al trànsit, els agents van realitzar 3.714 proves d'alcoholèmia, de les quals 249 van donar positives. A més de l'alcohol es van dur a terme 54 proves per detectar drogues, 34 de les quals van donar un resultat positiu. Es va tramitar una denúncia penal per un d'aquests resultats i, a més, un conductor va cometre un delicte de desobediència civil perquè es va negar a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. A més, 16 conductors van ser denunciats per excés de velocitat. No hi va haver cap accident mortal durant la nit i no es van viure retencions destacables a les carreteres.

268
ferits
hi va haver durant la revetlla, dels quals 184 per cremades, 34 per traumatismes i 50 per lesions oculars.
70.000
persones
es van aplegar a les platges de Barcelona i van deixar en acabar la nit 19 tones de residus.

Dos ferits per arma blanca a Badalona

Redacció

La Guàrdia Urbana de Badalona va detenir a la platja dels Pescadors quatre persones involucrades en una baralla que va acabar amb dos ferits per arma blanca, que van ser traslladats a l'hospital municipal. La policia va intervenir en una festa no autoritzada a la platja de la Mar Bella en què participaven 400 persones i van comissar la taula de música i 648 llaunes de beguda. A Castelldefels es van detenir vuit persones per danys, lesions i intents de robatori amb intimidació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.