Societat

successos

Tres detinguts per un menor mort en un ritual de bandes

Dos dels acusats de matar un jove dilluns en un parc de la zona alta de Barcelona també són menors

La hipòtesi de la investigació és que la víctima va rebre un càstig dels seus companys

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir tres joves, dos dels quals són menors d'edat, per la seva implicació en la mort d'un altre menor ocorreguda dilluns al parc de Monterols, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Segons fonts policials, els arrestats són membres dels Latin Kings que probablement sotmetien el noi que finalment va morir a un càstig. La víctima, per tant, també era membre de la banda o bé estava en procés d'incorporar-s'hi.

Els detinguts són dos joves menors d'edat –de 15 i 16 anys–, que serien els autors materials de l'homicidi, i una noia, Tatiana T.M., que té 18 anys i nacionalitat colombiana i que hauria participat en els fets com a encobridora.

La investigació policial continua oberta per aclarir els motius que van portar dilluns a la mort del jove de 17 anys com a conseqüència d'una pallissa al parc de Monterols, a la zona alta de Barcelona.

L'antecedent més immediat que es va fer públic sobre actes violents entre les anomenades bandes llatines es va produir a principi d'abril, quan un jove equatorià va ser detingut a l'Hospitalet de Llobregat per la mort, dos dies abans, d'un altre noi de 16 anys d'origen bolivià. La víctima va ser apunyalada per l'esquena en una plaça del municipi un divendres i l'endemà hi va haver una baralla multitudinària en una zona d'oci nocturn a Cornellà de Llobregat. A finals de març, també hi havia hagut una gran batussa entre joves llatinoamericans de diverses nacionalitats a l'Hospitalet que va acabar amb un ferit greu, i a principi de febrer una baralla va acabar amb sis detinguts i un ferit greu.

Fa un any que els Mossos d'Esquadra van crear una unitat de prevenció i control d'aquestes bandes juvenils violentes. Es calcula que a Catalunya podrien tenir uns 3.500 integrants organitzats en una quinzena de grups, els més coneguts dels quals són els Latin Kings, els Ñeta, els Mara Salvatrucha i els Mara 18.

A presó l'acusat d'un homicidi a Vilanova

El cap de setmana passat hi va haver dues víctimes d'actes violents: un home va morir apunyalat a Vilanova i la Geltrú, i un altre, arran d'un tiroteig a Castelldefels. Tots dos successos van passar en ple carrer. El de Vilanova va tenir lloc dissabte a la matinada a la sortida d'un pub i el de Castelldefels, dissabte a la tarda. El jutjat d'instrucció de Vilanova va ordenar ahir presó provisional sense fiança pel delicte d'homicidi per a D.R.G. pels fets de Vilanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA