Societat

Herrera: “Que Eurovegas no s'instal·li a Catalunya és una victòria de la societat civil i del país i una derrota del govern”

Creu que la presentació del projecte Barcelona World és una “cortina de fum” per tapar el fracàs del macrocomplex d'oci i joc al Baix Llobregat

Adverteix que el promotor Enrique Bañuelos va ser un dels responsables de la bombolla immobiliària al País Valencià

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha celebrat aquest divendres que finalment Eurovegas no s'instal·li a Catalunya. Segons ell, es tracta d'“una victòria de la societat civil i del país i una derrota del govern”.

El líder ecosocialista ha valorat en la roda de premsa posterior a la reunió del grup de treball del pacte fiscal l'anunci de la posada en marxa del projecte turístic Barcelona World al Camp de Tarragona.

Al seu parer, la “posada en escena” per presentar l'“ampliació de Port Aventura” és una “cortina de fum per tapar el fracàs d'Eurovegas”. I és que segons ell, que el macrocomplex d'oci i joc no s'instal·li a Catalunya és “una derrota” de l'executiu i una “victòria de la societat civil i del país”. Herrera ha recordat que no ha estat el govern qui ha desestimat Eurovegas al Baix Llobregat sinó el promotor del projecte, Sheldon Adelson. Amb tot, ha vaticinat que Catalunya “sortirà guanyant” d'aquest “fracàs”.

Herrera ha volgut deixar clar que la seva formació tampoc desitja que el macrocasino s'instal·li ha Madrid i ha avisat que el seu grup farà pressió al Congrés per evitar que les “modificacions legals exprés” que demana Las Vegas Sands “no siguin possibles”.

El dirigent d'ICV s'ha mostrat prudent amb el projecte anunciat aquest divendres i ha advertit que al darrera hi ha l'empresari valencià Enrique Bañuelos, un dels “principals responsables” de la bombolla immobiliària al País Valencià. “El personatge que lidera el projecte va quedar entrampat en una bombolla immobiliària a l'Estat i en una altra a Brasil. Esperem que no ho torni a fer ara”, ha desitjat.

Al seu parer, la indústria turística catalana necessita “apostes de futur” i ha manifestat que la proposta de parcs temàtics els “sona de passat”.

A més, ha reclamat que ja és hora que el govern revitalitzi el parc agrari del Baix Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.