Societat

Tres famílies de la Safor seran desnonades en dates pròximes

Des de la Plataforma i l'Assemblea 15M Safor continuen esperant la mediació de les administracions que no concreten en fets

Els propers dies 20, 21 i 24 de setembre, la solidaritat ciutadana té una cita amb tres famílies de la comarca de La Safor, per evitar que siguen tirades al carrer.

Es tracta de tres casos que ja va rebre suport en el primer intent de desnonament. Són les famílies de Carolina, Óscar i Nicky, que malgrat l'anunci de l'administració local de fer alguna cosa en el seu favor, sols s'ha quedat en paraules i és per això que des de la PAH i l'Assemblea del 15M Safor Valldigna demanen una negociació que permeta les opcions de lloguer social o la dació en pagament, segons els casos. Si això no s'aconsegueix, la mobilització a peu de carrer tractarà d'impedir, una vegada més, que aquest desnonament no es porten a terme.

Carolina, serà desnonada per avalista. El 22 de novembre de 2011, més de 100 persones, ciutadans i ciutadanes anònims, aconseguien, amb la seua mobilització, aturar el desnonament de Carolina i la seua família a Beniarjó. Era el primer dels desnonaments aturat a la comarca de La Safor.

Quasi un any després, el problema continua sense estar resolt. Aquesta família, que viu a Beniarjó, continua sense aconseguir una eixida pactada amb Bankia. Carolina i la seua família poden quedar-se al carrer perquè van avalar un dels seus fills en la compra del seu pis. Al quedar el fil a l'atur i no poder seguir pagant la quota, Bankia li va llevar el pis i no sols continua exigint-li que pague per una vivenda que ja no té en propietat i en la qual ja no viu, sinó que a més, vol quedar-se amb la dels seus pares del carrer Canonge Montaner de Beniarjó.

El cas d'Óscar, més recent, també és conegut per moltes ciutadanes i ciutadans. El darrer mes de juliol ens mobilitzarem a casa seua, al barri gandià de Corea. Minuts abans es coneixia que el jutjant núm. 3 havia acceptat ajornar-lo, sols dos mesos, donat l'estat d'extrema gravetat d'aquest veí que pateix una malaltia cardiovascular i està a l'espera de ser intervingut.

Però eixe ajornament ha estat insuficient, tant per a negociar una eixida amb el banc, com perquè puga ser operat i es recupere de la dita operación a casa seua i no al carrer.

Per això, el divendres 21, a les 9 hores, la Plataforma contra els Desnonaments convoca al carrer Magistrat Català, nº 46.

El cas de Nicky, també és ben recent. Malgrat que ha intentat, junt amb la PAH i el 15M, negociar amb La Caixa romandre a sa casa pagant un lloguer, aquesta entitat bancària, que presumeix de dur endavant una “Obra Social” per tot arreu publicitada, cau en la contradicció de negar-se reiteradament a negociar una eixida per a aquesta família i prefereix deixar-la al carrer, malgrat que una de les seues immobiliàries té molts pisos tancats a Gandia.

Per això, el proper dilluns, 24 de setembre, el moviment contra els desnonaments a la comarca d ela Safor, restarà a l'Avinguda República Argentina a les 15.30 del migdia per donar suport Niky i la seua família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa