Societat

Comprar a la botiga de barri recupera pes a Barcelona

El 90% dels barcelonins adquireixen el menjar a prop de casa

El comerç de proximitat revifa a tot Europa

Nou de cada deu barcelonins compren habitualment a les botigues del seu barri, sobretot quan es tracta d'alimentació, productes de drogueria, farmàcia o herbolari. També opten pel comerç de proximitat, tot i que ja no tant, quan es tracta de perfumeria (82%), telefonia (79%), complements (73%) i llibres, diaris i música (68%). Aquestes són algunes de les conclusions de l'estudi dels hàbits de compra i fluxos d'atractivitat de les polaritats comercials a Barcelona, que ahir va presentar el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi.

L'informe, elaborat a partir de més de 6.200 enquestes a l'abril passat, evidencia que la proximitat és el primer motiu a l'hora de decidir el lloc de compra, seguit de les ofertes i els preus més econòmics. Aquest retorn al comerç urbà pròxim a casa no es produeix només a Barcelona, segons va explicar l'autor de l'informe, Marçal Tarragó, sinó que és ben viu en moltes ciutats europees. Ho atribueix a tres causes: la millora de l'entorn urbà, tant dels mercats com dels eixos comercials; el fet que els comerços han millorat l'oferta i també a un “sentiment de pertinença” del consumidor cap a la ciutat on viu.

Un dels punts destacats és que el 40% de les compres d'aliments frescos –carn, peix, fruita i verdura– es fan als mercats municipals. Els supermercats de proximitat, en canvi, es consoliden com a llocs on comprar aliments secs i begudes.

La dona continua sent responsable d'omplir el cistell

La dona és en el 65% de les famílies enquestades l'encarregada d'omplir el cistell dels productes bàsics, tot i que la presència masculina en aquesta activitat està augmentant en els últims anys. Els homes, en canvi, continuen sent els responsables quan cal comprar electrodomèstics, eines informàtiques i de telefonia. Les famílies que visiten més establiments diferents per comparar preus són les que tenen entre 35 i 54 anys, i els menors de 34 anys trien sobretot establiments especialitzats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA