Societat

Dolce Hotels and Resorts. Museu Bacardí.

Luxe i gastronomia a Sitges

Aigües dolces

Dolce Hotels & Resorts ens proposa una experiència sensorial per gaudir del seu «spa» i de gastronomia amb vistes al Mediterrani

Dades d'interès

A Sitges llueix el sol 300 dies a l'any. Aquest podria ser el motiu pel qual la capital del Garraf sempre ens enamora. O els més de tres quilòmetres de passeig marítim, o els carrers estrets del seu nucli antic, o les antigues cases de pescadors i les d'estil colonial, o les petjades modernistes –com la Torre del Rellotge. Però captiven també els divuit quilòmetres vora el mar, els tres ports esportius: el port Ginesta, el Nàutic de Garraf i el d'Aiguadolç, el més proper al nucli urbà.

Enamora potser perquè passejant pel Cap de la Vila descobrim la primera pizzeria de l'Estat, el cafè Roy o la pastisseria Massó, tan coneguts arreu com el Palau Maricel o l'església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, que s'aixeca sobre el mar. O potser perquè a l'època medieval la Blanca Subur, com també se la coneix, era una petita vila de pescadors que encalcinava les seves cases i hi posava un rivet blau a terra «per confondre les formigues», ens expliquen. És blau Sitges, el blau que es confon amb el mar, amb les onades que moren a qualsevol de les disset platges que ressegueixen el litoral sitgetà.

En aquest panorama és fàcil deixar-se seduir pels plaers dels sentits i gaudir del luxe, la gastronomia i el relax amb vistes al Mediterrani. A dalt d'un turó, sobre Sitges i el mar, el Dolce Sitges ha capturat els seus colors i textures i ofereix totes les comoditats imaginables per mimar el cos i la ment en un entorn de luxe. Amb 263 elegants habitacions i luxoses suites, l'hotel de cinc estrelles incorpora tres restaurants, quatre bars, terrasses d'estiu, piscines exteriors i l'exclusiu Dolce Vital Spa, amb vuit cabines de tractament, piscina interior climatitzada, sauna finlandesa, bany de vapor i gimnàs.

Un dels àpats típics que els mariners preparaven antigament als vaixells de pesca a base de peix blau i que avui dia continua sent un dels plats típics de la localitat, l'esmarris, dóna nom al restaurant avantguardista del Dolce Sitges. Allà, la gastronomia dels sentits adquireix el seu màxim esplendor a través del prestigiós xef Jaume Balada, qui combina com ningú tradició i vocació innovadora.

Per la seva banda, la gastronomia gurmet, inspirada als Delis de Nova York, omple el nou DDB, Dolce Deli Bar, un autèntic Deli de Manhattan sense moure's de l'hotel. El Dolce és el primer hotel de Sitges i de Barcelona que ofereix un espai delicatessen i informal on es fusiona el servei ràpid i de qualitat amb el bon gust gastronòmic i que, a més, disposa d'una boutique on el client pot adquirir diferents productes gurmet locals.

La cuina del Garraf

Més de tres-cents cuiners i cuineres del Garraf ofereixen diàriament una part del paisatge de la comarca a les taules dels seus restaurants. La cuina marinera del Garraf ofereix plats emblemàtics i d'antiga tradició. A Sitges, els ranxos, els esmarris, el suquet de lluerna o la cassola d'arròs a la sitgetana, un mar i muntanya compost de costelles, salsitxes, sípia, escamarlans, gambes, cloïsses, pèsols i safrà. I si hi ha un plat ambaixador de la comarca és el xató. A Vilanova i la Geltrú la sarsuela de peix, els allipebres, la sípia a la bruta, l'all cremat (peix amb patates), o ranxos mariners. Tastar els dolços de la comarca maridats amb un vi dolç, fet a partir de la varietat de raïm autòctona malvasia de Sitges, et descobreix una terra amb vinyes a tocar del mar. Vinyes que són llegat d'una època en què el vi i els licors eren el motor de l'economia, i són també protagonistes del present del Garraf.

De Sitges a Cuba

Fa dos anys va obrir les portes al públic –a l'edifici del Mercat Vell– Casa Bacardí, un centre de visites permanent que ofereix als assistents l'experiència de submergir-se en la història de Sitges, ciutat de naixement de Facundo Bacardí Massó, fundador de la marca de rom més consumida al món. El centre entrellaça la ciutat, la seva relació amb els americans i la família Bacardí per endinsar-se posteriorment a la vida de don Facundo i la revolució que va aportar, fa gairebé 150 anys, al procés d'elaboració del rom. Al final de la visita, els assistents tenen la possibilitat d'aprendre a fer els seus propis còctels originals Bacardí, de la mà de l'ambaixador de la marca –membre de la setena generació de la família– i coctelers professionals.

La visita guiada es desenvolupa a través dels quatre espais que componen el centre. Primer la sala Heritage, on el visitant coneixerà Sitges i el seu vincle històric amb Bacardí, l'origen del ratpenat com a imatge de la marca, la família i la seva història de perseverança, els premis del rom més guardonat del món i diferents publicitats al llarg de la història. La segona sala descriu de forma experimental les diferents fases del procés d'elaboració del rom Bacardí Superior i els processos pioners que don Facundo va aplicar per aconseguir un rom suau i equilibrat.

Un impressionant lounge bar que representa el Bacardí del segle XXI. Aquí, els visitants reben una classe magistral de preparació de còctels tan coneguts com el mojito, el cubalibre, el daiquiri o la pinya colada. Després, els visitants tenen l'oportunitat de degustar els seus propis còctels a la terrassa exterior del complex.

Sitges es troba a una distància de 25 quilòmetres al sud de Barcelona, amb la qual la uneixen excel·lents comunicacions per carretera, autopista (AP-7 i C-32) i ferrocarril (Rodalies de Renfe). L'aeroport internacional del Prat està a tan sols 15 km. Operador privat de 25 hotels d'alt nivell, complexos turístics i hotels de conferències a Amèrica del Nord i Europa. A Sitges, Hotel Dolce Sitges i Dolce Vital Spa. av. Camí de Miralpeix, 12. Telèfon 93 810 90 00. Plaça de l'Ajuntament, 11. Telèfon 93 894 8151

Les delícies bohèmies d'Amélie

M.J.R.

Dolce Vital Spa, la zona dedicada a la cura personal i al wellness del Dolce Sitges, presenta una nova carta amb exclusius i originals tractaments de bellesa i benestar. Inspirat en el barri parisenc de Montmartre, Delícies Bohèmies s'erigeix com la nova línia estrella de la carta, amb una estreta connexió amb el film Le fabuleux monde d'Amélie. Aquesta línia de tractaments –amb productes de la casa Anubis– ens regala petits plaers de la vida quotidiana de la mà de tres tractaments exclusius: Bohèmia de fruits vermells i Passió pels fruits vermells, facial de 25 i 50 minuts respectivament, i Delícies de cafè, un parèntesi de relax de 65 minuts que combina l'eficàcia modeladora d'una cullera de fusta adaptada i el plaer sensorial del cafè. De la nova carta ens captiva també Brisa Mediterrània, un passeig emocional pel litoral del Garraf a través d'un píling de sal marina i un massatge amb extracte d'oli de oliva. Abans, però, caldrà ficar la mà dins un sac de llenties, tal com feia Amélie.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona