Societat

El Gran Recapte s'estrena amb una allau de donants d'aliments

En un sol dia, es van recollir ahir 700.000 quilos de menjar en mercats i supermercats

La campanya del Banc dels Aliments superarà les 1.400 tones previstes

Encara avui es poden donar llegums, oli, pasta i llet

Arròs, llet, llenties i fideus. El voluntari recull la bossa que porta una dona que acaba de fer la compra del divendres al Mercat de Santa Caterina, a Ciutat Vella, a Barcelona, i la posa en el contenidor que d'aquí a unes hores ja serà ple i s'endurà el camió cap al magatzem del Banc dels Aliments. A mig matí, el president de l'entitat, Antoni Sansalvadó, ja s'atrevia a augurar ahir, primer dia del Gran Recapte, que s'arribaran a recollir 1.400 tones de menjar, perquè “tothom coneix algú que està en una situació complicada i cada vegada veiem més que el problema també és nostre”.

I no anava gens desencaminat, perquè abans de les vuit del vespre, la coordinadora de la campanya, Laia Guinjoan, confirmava que ja s'havien recollit 700.000 quilos d'aliments només en supermercats i mercats. És a dir, que el primer dia ja s'havia aconseguit la meitat de l'objectiu d'aquesta quarta edició del Gran Recapte. “Hi ha hagut voluntaris que quan han arribat al seu punt de recollida ja s'han trobat el contenidor ple de menjar”, comentava Guinjoan com a anècdota per donar idea de la magnitud de la solidaritat dels ciutadans. Aquesta immensa onada de donacions complica la cadena organitzativa, perquè es necessiten més contenidors i els camions han de fer més viatges, però la satisfacció era ahir a la tarda tan immensa al magatzem del Banc dels Aliments que tothom anava per feina i les preocupacions es deixaven per a un altre dia.

Avui continua el Gran Recapte, que demana sobretot llegums secs, pasta, galetes, oli, llet i conserves de peix. Amb aquesta campanya, organitzada pels quatre bancs d'aliments de Catalunya, recolliran productes que representen entre el 10% i el 15% de les donacions de tot l'any. No hi ha excusa: un miler de supermercats en més de 200 poblacions del país, així com tots els mercats municipals de Barcelona (www.bancdelsaliments.org), continuaran recollint fins aquest vespre els aliments que a partir de la setmana que ve i a través de centenars d'entitats es faran arribar a les persones que més els necessiten. Per atendre aquests punts de recollida i classificar els aliments un cop arribin al magatzem de l'entitat, s'han mobilitzat més de 10.000 voluntaris. Sansalvadó recordava que es tracta d'un gran esdeveniment solidari, tot i que les entitats fan feina tot l'any.

El web del Banc dels Aliments es va col·lapsar al matí. Als 700.000 quilos recollits ahir als mercats i supermercats, s'hi hauran d'afegir les donacions en línia que es poden seguir fent al web de l'entitat, al portal de La Caixa, per Línia Oberta, Caixamòbil i a través d'SMS.

Més de 24.000 samarretes per als voluntaris

L'empresa Samarretes.info ha col·laborat amb el Gran Recapte amb la impressió de 24.000 samarretes personalitzades per als voluntaris de la recollida d'aliments a Catalunya i a Andalusia.

Acord entre El Corte Inglés i el Banc dels Aliments

Els supermercats El Corte Inglés i Hipercor han firmat aquesta setmana un acord de col·laboració amb el Banc dels Aliments. La col·laboració en proves ja es fa a Girona i s'estendrà a tot Catalunya.

Mapa barceloní dels punts on es donen aliments

Un mapa assenyalarà els punts de distribució d'aliments a Barcelona per a les persones necessitades. L'objectiu, segons l'Ajuntament, és millorar la coordinació entre serveis socials i entitats.

Barcelonactua convoca tothom a la plaça de Catalunya

La xarxa social Barcelonactua ha convocat avui a dos quarts de dotze del matí
una trobada a la plaça de Catalunya de Barcelona per recollir aliments. Es farà una enlairada de globus.

Els bitllets del Tram es destinen al Gran Recapte

El tramvia de Barcelona destinarà la recaptació dels bitllets senzills d'ahir i d'avui al Gran Recapte d'aliments. El Tram s'afegeix a les empreses que volen sensibilitzar sobre la crisi a les famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona