Societat

Túnels i cisternes

Una visita guiada permet veure els dipòsits d'aigua i les galeries subterrànies

Cada any visiten la fortalesa 35.000 persones

Al voltant de 35.000 persones visiten cada any el castell de Sant Ferran de Figueres, sota el guiatge de la Fundació Fortaleses Catalanes, que ofereix fins a vuit modalitats. N'hi ha d'individuals amb audioguia, en grup i adaptades per a persones amb poca mobilitat. La més espectacular és la que es fa amb un vehicle tot terreny per recórrer els tres quilòmetres de perímetre del monument i que du els visitants a les entranyes del castell mentre se'ls explica la història de l'edifici, però sobretot la importància arquitectònica. Un dels episodis que s'expliquen és la voladura que es va fer durant la Guerra Civil i que va destruir una part del castell, i de la qual encara es veuen els efectes avui.

La visita a les galeries subterrànies és una de les més curioses. Els túnels que servien de contramines es van fer per evitar atacs, que gairebé sempre eren per sota terra. S'hi ha d'accedir amb llanternes i casc mentre el guia n'explica la història: “En època de setge, un miner es posava al final a escoltar si l'enemic estava construint un túnel i, si era així, per evitar-ho es posava dinamita i es feia volar.” N'hi ha cinc i cada una fa cent metres. També curiosa és la visita amb barca per les cisternes d'aigua del castell, que acumulen 9 milions de litres d'aigua que es tenien per garantir reserves per als 4.000 soldats que podia acollir la fortalesa. S'hi accedeix des del pati d'armes, que fa 10.000 metres quadrats, i excepte per als claustrofòbics és una aventura interessant. La visita dura dues hores.

La fortalesa fa disset anys que va obrir al públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona