Societat

El jutge Velasco demanarà al TSJC que interrogui Xavier Crespo per indicis de prevaricació i Suborn

El Parlament confirma a l'Audiència Nacional que l'exalcalde de Lloret de Mar és diputat i té la condició d'aforat

El magistrat imputa al primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, un suposat delicte de suborn

Homs confia en la paraula de Crespo i defensa la presumpció d'Innocència de Valls

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que interrogui l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo, ja que és diputat al Parlament i, per tant, té la condició d'aforat i ha de ser el TSJC el que decideixi si l'interroga una vegada rebi la petició de l'Audiència. Mentrestant, el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, declararà demà dimecres davant de l'Audiència Nacional, un dia després d'haver estat detingut.

El Parlament de Catalunya ja ha fet arribar a l'Audiència Nacional un certificat que acredita que Crespo és diputat al Parlament. Velasco havia demanat aquest mateix dimarts a la cambra catalana que li acredités la condició d'aforat de l'exalcalde de Lloret.

Com que Crespo és diputat al Parlament, l'Audiència Nacional no li pot prendre declaració, ja que és potestat del TSJC. Per tant, serà decisió del tribunal català si pren o no declaració a l'exalcalde de Lloret, un cop rebi la petició del jutge Velasco.

El magistrat enviarà en els pròxims dies a l'alt tribunal una exposició raonada que inclourà els indicis que hi ha contra Crespo en la causa contra una trama de blanqueig de diners procedents de Rússia que presumptament operava en aquest municipi. Segons fonts de l'Audiència Nacional, en l'escrit Velasco inclourà que veu en l'actuació de l'exalcalde presumptes delictes de prevaricació i suborn.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Josep Valls, declararà aquest dimecres a les nou del matí a l'Audiència Nacional com a imputat per un suposat delicte de suborn. Valls ha estat detingut aquest dimarts al matí també en el marc de l'operació Clotilde contra la delinqüència organitzada russa. La investigació està dirigida per la Guàrdia Civil, la fiscalia anticorrupció i l'Audiència Nacional.

Valls ha estat el màxim responsable d'Urbanisme al consistori durant els dos mandats de Xavier Crespo i és el responsable de Via Pública de l'actual consistori. A més, és el president de l'equip de futbol de Lloret de Mar, que rebia el patrocini de l'empresa DDC, propietat del suposat cap de la xarxa, Andrei Petrov.

En la seva compareixença aquest dimarts després de la reunió del Consell Executiu, el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha sortit en defensa de l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo, tal com ja va fer ahir el mateix president de la Generalitat, Artur Mas.

“A mi si em demana si em crec el senyor Crespo, jo li dic que sí, me'l crec”, ha assegurat Homs quan se li ha interpel·lat per aquesta qüestió.

Homs ha explicat que coneix personalment Crespo i per això confia en la seva paraula, però a més, ha defensat la presumpció d'innocència com a principi general. En aquest sentit, ha afegit que el primer tinent d'alcalde de Lloret de mar, Josep Valls, detingut aquest matí, també és innocent fins que no es demostri el contrari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU