Comencen les festes d'estiu

Malgrat les crítiques abocades pels grups de l'oposició, la ciutat de Torrent inicia el parèntesi de festes amb espectacles que costen mig milió d'euros

Torrent inicia divendres 17 de juliol, les seues festes majors amb un concurs de Tir i Arrossegament a les instal·lacions del Parc Central a partir de les 17 hores. Seguidament, i des d'aquest instant, el programa de festes i celebracions lúdiques s'hi desgrana amb concursos de fanalets de meló d'Alger, el festival de música rock conegut sota el nom de Rockejat 2009, les actuacions de diversos grups de gran volada com són «El canto del loco», «La oreja de vangogh», «Valderrama» i una antologia de la Sarsuela.

Però l'actuació que ha començat a alçar ampolles entre els partits de l'oposició torrentina, és la que protagonitzarà Isabel Pantoja el dijous 30 de juliol. Els socialistes i els nacionalistes torrentins han criticat que la municipalitat haja tancat tracte amb aquesta cantadora espanyola per un muntant de 81.200 euros, quan la tarifa que aquesta tonallidera té arreu de l'Estat, surt, sovint, per menys quantitat de l'expressada.

No obstant això, les festes de Torrent abracen altres actes culturals i lúdics que propicien la participació del veïnatge i que culminen amb la clàssica entrada de Moros i Cristians que s'hi realitza, pel nucli antic de la localitat, dimecres 29 de juliol a partir de les 20 hores i fins ben entrada la matinada, degut a la participació de 24 filades i les seues corresponents bandes de música i «boato».

Finalment, el 30 de juliol es clouen les festes després d'una missa major a les 10 hores, una mascletada general, la dansà clàssica davant l'anda dels sants patrons i el concert de l'esmentada tonadillera, que rematarà amb un castell de focs d'artifici.

Han canviat les festes

Històricament, la ciutat de Torrent mantenia unes festes d'estiu ben esquifides, fins arribar la dècada dels anys huitanta, moment en que en coincidència amb l'esclat autonòmic, les associacions de veïns muntaven festes de barri en coincidència amb el calendari general de finals de juliol.

Pràcticament, les festes d'estiu de Torrent s'hi constrenyien als actes religiosos, quatre sainets a les portes del Convent, dos concerts de les dues bandes locals i quatre balls i revetlles en dates determinades i totes elles al voltant de la festivitat dels sants de la Pedra.

Des de fa vint-i-quatre o vint-i-cinc anys, la proliferació de comparses de Moros i Cristians, han donat a les festes de Torrent un altre aire i han contribuït al farciment del programa general que preveu l'Ajuntament i que llevat d'una Fira del Llibre (amb certa tradició i poc volum comercial) i quatre actes més, configuraven el conjunt festiu. A tot açò se li han afegit actuacions de gran volada que costen una milionada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona