Societat

serveis socials

Celrà contracta una mediadora comunitària per a la convivència

L'Ajuntament de Celrà ha contractat una mediadora comunitària per afavorir la convivència i ajudar en la prevenció de conflictes al poble. L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), destaca que l'equip de govern té clar des de fa temps que s'havia de regular l'ús dels espais públics. “No es feia gaire feina en aquest camp”, assenyala Cornellà. Anys enrere a Celrà hi havia hagut agents cívics de carrer, explica el batlle.

La mediadora, la romanesa Marinela Ancuta, explica que forma part d'una “mediació continuada” en què es coordina amb les diverses àrees de l'Ajuntament. “L'objectiu és millorar la convivència i facilitar la integració social entre autòctons i no autòctons.”

La feina de la mediadora romanesa és útil tenint en compte, per exemple, que en aquest municipi de la llera del Ter, l'11% dels veïns (uns 550 d'una població que supera de poc els 5.000 habitants) provenen d'aquest país a tocar del mar Negre. Molts dels veïns romanesos de Celrà treballen en el sector carni, o bé a Càrnies Celrà o a Càrnies Juià, que formen part del mateix grup empresarial.

La mediadora comunitària explica que, de vegades, els veïns de Celrà desconeixen el funcionament de les institucions, de les comunitats de veïns o de les empreses. Fa poc, explica la mateixa Ancuta, va haver d'intervenir perquè una família utilitzava la plaça d'aparcament del seu bloc de pisos com a traster, cosa que dificultava les maniobres dels veïns del costat. Un altre cop va intervenir quan uns joves van trencar un tauler d'anuncis.

“Menys conflictivitat”

Des que la mediadora comunitària treballa a Celrà amb els agents socials i el consistori, “ha disminuït la conflictivitat, però hi ha feina a fer”, sosté Dani Cornellà, que també és l'edil de Serveis a les Persones i d'Atenció a la Ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES