Societat

Tecnologia

L'ús policíac d'aparells PDA

Multes digitals per agilitar els tràmits

Són diversos els consistoris gironins que ja usen PDA per posar multes. L'últim d'afegir-s'hi ha estat Salt, amb 14 aparells

L'eina electrònica estalvia equivocacions i facilita l'accés a l'historial dels vehicles

Quan es troba una xarxad'internet automàticament s'envien les dades a Xaloc, que obre expedient de manera automàtica

La tecnologia abasta tots els àmbits de la vida, a poc a poc; els que faciliten la vida de les persones, però també els que incideixen en el control de les conductes poc apropiades. Els cossos policials de diversos ajuntaments gironins fan servir, des de fa temps, aparells PDA (inicials de Personal Digital Assistant). De fet, són ordinadors de butxaca, precedents dels telèfons intel·ligents i les tauletes digitals actuals. Els aparells són usats per posar i tramitar les multes.

De moment ja en fan servir Camprodon, Ribes de Freser, Roses, Llagostera, Llançà i la Jonquera, i en el futur està prevista la incorporació de Sant Feliu de Guíxols –al mes vinent–, Torroella de Montgrí –al maig– i Figueres –al juliol–. El darrer dels ajuntaments que ja ha activat el sistema, promogut per l'ens de recaptació d'impostos i sancions Xaloc, és el de Salt. El municipi utilitza el sistema des del 4 de març passat i disposen de catorze unitats. A part de les PDA, els agents també porten una petita impressora associada per poder imprimir el document de la sanció i deixar-lo en el vehicle infractor.

Durant el servei, les denúncies es van guardant a la PDA. Quan es troba una xarxa d'internet s'envien automàticament les dades a Xaloc, que obre expedient de manera automàtica. D'aquesta manera es guanya temps en la tramitació, es redueix burocràcia i s'evita que les denuncies prescriguin perquè no s'hagin notificat a temps. “A part de permetre fer una foto del vehicle i la infracció, el principal benefici que aporta aquest sistema és la disminució d'errors”, explica el cap de multes de Xaloc, Agustí Arroyo. L'explicació és que digitalitza el procés, evita equivocacions amb els números de matrícula i els articles infringits. A més, accelera els tràmits, ja que la gravació va directament al sistema de l'ens recaptador. Setmanalment es genera un fitxer que s'envia a la Direcció General de Trànsit (DGT). Les dades trameses a la DGT permeten esbrinar automàticament si la situació del vehicle és regular, ha estat sostret o du matrícula falsa. Els consistoris poden comprar els aparells electrònics amb una bestreta de Xaloc, que cal retornar al cap d'un any a compte de les liquidacions de les multes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses