Societat

HABITATGE

Les PAH es concentraran dimarts a les seus del PP

Les plataformes catalanes d'afectats per la hipoteca exposen a Salt la voluntat d'apujar el to de la protesta

Afuera afirma que el govern de Torramadé denunciarà l'“alliberament” del bloc

Els representats de la majoria de plataformes catalanes d'afectats per la hipoteca (PAH) es van trobar ahir a Salt, a l'edifici ocupat el 22 de març, al carrer Doctor Castany. Els seus portaveus van deixar clar que la protesta contra els desnonaments i la gestió del PP pujarà de to i dimarts a la tarda es concentraran a les seus del partit de Mariano Rajoy.

La trobada d'ahir a Salt dels portaveus de les diferents plataformes va servir per denunciar que la nova llei de Protecció de Deutors Hipotecaris i Lloguer Social que promou el PP no recull cap de les idees principals de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP). Segons Marta Afuera, la cara visible de la PAH a Girona, “el PP vol fer veure que fa alguna cosa, però cada cop menys gent s'ho creu”.

Abans que les més de dues centes persones fessin una assemblea a l'aparcament del bloc ocupat i una calçotada de germanor, Afuera va assegurar que les PAH del país no baixaran la guàrdia. “Volem l'aturada immediata dels desnonaments i que els bancs ofereixin la possibilitat, als afectats, de comprar l'habitatge, d'acceptar un lloguer social o que el banc hagi de fer una cessió obligatòria d'ús”, va explicar amb vehemència.

La trobada de les PAH catalanes va congregar ahir a Salt representants de Blanes, Montmeló, Mollet del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Tarragona i Rubí, entre d'altres. Com a portaveus destacats, hi eren Guillem Domingo, de Terrassa; Eduard R. Baches, de Lleida, i Joan Bel, de Tarragona. Els afectats per les execucions hipotecàries volen que la ciutadania es mobilitzi i faci seva la seva reivindicació: parlen de primavera verda.

Contactes amb el BMN

Dues setmanes després de l'ocupació del bloc de Salt, amb més de cent persones establertes, ahir la PAH de Girona va admetre que durant els propers dies hi haurà contactes amb el Banco Mare Nostrum (BMN). Marta Afuera va explicar que l'entitat, amb seu a Madrid, ha ofert a persones que ha desnonat la possibilitat de recuperar l'habitatge. “Volem que ens ofereixin la compra, el lloguer o bé la cessió obligatòria d'ús”, va insistir la representant de la PAH. El bloc “alliberat” de Salt és de la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria, el Sareb (o també conegut com a banc dolent), però el BMN n'és l'entitat administradora.

D'altra banda, Afuera va agrair el suport d'entitats, sindicats i alguns partits polítics, però va afirmar que l'equip de govern de Salt, en mans de CiU, posarà traves a l'ocupació del bloc del carrer Castany, al costat de l'Hospital Santa Caterina. “Mitjançant la companyia elèctrica i la companyia d'aigües, sabem que ens volen fer la guitza i volen presentar una denúncia contra nosaltres. Com més facin en contra nostra, més ens defensarem.”

LES FRASES

Ens concentrarem a les seus del PP perquè vegin que estan girant la cara a la gent a qui deixen a l'estacada
Marta Afuera
PORTAVEU DE LA PAH A GIRONA

LA DATA

9-4-2013
És el dia
que els membres de les PAH de l'Estat aniran a protestar a les seus del PP pel seu paper en la ILP.
Hi ha gent als barris que allibera la seva casa amb una coça a la porta per l'actitud antisocial dels bancs
Guillem Domingo
PORTAVEU DE LA PAH A TERRASSA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona