Societat

“Hem anat veient com descobreix el món”

La Marian i en Manuel tenen un fill adoptat i un altre en acollida

En Marcos és sord profund i quan va sortir del centre de la DGAIA no es comunicava

Ara parla i té una agenda plena d'activitats

En Marcos va explicar a la classe el curs passat que té dues mares. Una no el pot cuidar i per això en té una altra, que és amb la que viu en un pis amb el pare i el germà. A la mare que no viu amb ell la veu un cop al mes. “Veure-la li dóna tranquil·litat. Com el fet de tenir una fotografia de família de tots cinc a la seva habitació”, explica Marian González, la mare d'acollida.

La Marian, que és mestra d'educació especial, i en Manuel Carrascosa, també mestre, havien acollit nens sahrauís a l'estiu, van adoptar en Tariq, nascut a Etiòpia, i van acollir en Marcos, que feia tres anys que vivia en un centre de la direcció general d'Atenció a la Infància (DGAIA). En Marcos –un nom fictici triat per explicar l'experiència d'aquesta família– és sord profund i fa quatre anys, quan va arribar a la seva nova llar, no es comunicava i era molt tancat. Ara parla i té una agenda tan plena com qualsevol altra criatura de set anys: escola, esplai, futbol i classes de reforç que té la sort que li fan els pares.

“La nostra vida gira entorn d'ell”, diu en Manuel. Tots dos germans van a l'escola Els Pins de Barcelona, on les aules amb alumnes amb dificultats auditives tenen el suport d'un professor amb llenguatge de signes, i en Marcos juga a futbol amb un equip de nens sords. A casa tots parlen llenguatge de signes i mai hi ha música de fons o la ràdio engegada perquè distorsionaria la comunicació. Se senten especialment orgullosos de la seva evolució: “Hem anat veient com descobreix el món. És feliç, es comunica i aprèn... i nosaltres l'acompanyem.”

La Marian i en Manuel animen les famílies a fer un acolliment, tot i els sacrificis evidents que representa. “Un nen no pot passar-se la vida en un centre. Té dret a tenir una família”, es rebel·len. “De no dir res, parla català i castellà, i quan ens diu bona nit ho fa en anglès. Senzillament, em cau la bava”, admet el pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona