Societat

Detinguts cinc joves per haver robat a persones grans en com a mínim 17 ocasions al Vallès Occidental

Els joves buscaven a la via pública persones grans que portessin cadenes o polseres d'or a la vista i les seguien fins a algun lloc apartat per poder-les robar

Els cinc detinguts han passat a disposició judicial i a tres d'ells se'ls ha decretat presó i als altres dos, llibertat amb càrrecs

La policia ha detingut un grup de joves d'entre 18 i 21 anys que es dedicava a robar amb violència i intimidació a persones d'edat avançada a les localitats de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès i la zona sud de Sabadell. Se'ls imputen un total de 17 robatoris des de principi d'any fins a mitjans del mes d'abril. Els joves buscaven a la via pública persones grans que portessin cadenes o polseres d'or a la vista i les seguien fins a algun lloc apartat per poder-les robar. Es distribuïen les tasques per facilitar el robatori i també la fugida i si calia, utilitzaven la violència per aconseguir el seu objectiu.

Normalment les entrades dels domicilis de les víctimes o dins dels portals eren els llocs escollits per aconseguir fer el robatori amb la màxima discreció possible. L'objectiu era aconseguir les joies que portessin aquestes persones per vendre-la al mercat il·lícit i treure'n el màxim de benefici econòmic. En algunes ocasions, s'havien beneficiat d'uns 750 euros per joia robada.

La col·laboració ciutadana va ser bàsica per aportar informació als investigadors a l'hora d'investigadors per poder identificar i detenir els autors d'aquests robatoris, que se'ls imputen un tota de disset fets des de començaments d'any i fins a mitjans del mes d'abril.

El grup criminal estava format per set individus, i se n'han detingut cinc, tots ells de nacionalitat marroquina, d'entre 18 i 21 anys i veïns de Sabadell, Barberà i Cerdanyola del Vallès. Un sisè, ja estava a presó per fets similars i el darrer, està pendent de ser detingut. Els cinc detinguts van passar a disposició judicial i a tres d'ells se'ls va decretar presó. Als altres dos, llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona