Societat

Temps de Flors 2013

Imatges i paraigües a la plaça del Vi

Una projecció de la història de Girona usa l'edifici consistorial de la ciutat

El mal temps resta gent en l'obertura nocturna dels espais

Demà passat a les deu de la nit la festa de les flors de Girona inclou una cita que els podria interessar. Serà l'estrena formal i en prime time d'una projecció audiovisual especial. L'àrea de cultura de l'Ajuntament de Girona proposa un recorregut per la història i els museus de la ciutat amb un format diferent. Més que haver-se de desplaçar als centres museístics, el govern de Girona ha proposat que siguin els museus els que es moguin. Per això, el centre Bloom, de 3D i tecnologies emergents i situat al Parc Científic i Tecnològic de la UdG, ha produït una petit vídeo amb imatges cedides pels fons del Museu d'Història de la Ciutat, el Patronat del Call, el Museu del Cinema i la Casa Masó.

La projecció, de deu minuts, utilitza la façana de l'ajuntament de Girona –10 metres d'amplada per 17 d'alçada, calculat per sobre– per revisar el passat de la ciutat. És un al·licient més a banda dels patis, els edificis privats i els passejos pel Barri Vell. L'edifici consistorial com a imant dels museus. Ahir, en la preestrena, els organitzadors van reunir una seixantena de persones, la majoria de les quals, arrecerades sota les voltes de la plaça del Vi. L'acte va estar a punt de suspendre's, segons va explicar la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat. I és que a les deu i cinc de la nit queien quatre gotes que no convidaven a veure imatges a l'aire lliure.

La nit d'ahir era la primera en què s'obrien els monuments florals fins a la nit. S'hi veia passejar gent, però la iniciativa d'una trentena de locals d'oci nocturn que oferien ahir còctels, aperitius, dolços i menús i tisanes per a la setmana de flors va comptar amb un enemic. A diferència del dilluns radiant, ahir havia plogut i l'afluència als restaurants va ser fluixa. “Avui [ahir] és bastant suau, comparat amb dilluns, que vam tenir molta feina”, comentava una treballadora d'un restaurant del carrer de la Cort Reial, a tocar de la plaça de l'Oli.

La previsió, la setmana passada, era incrementar “entre un 15% i un 20%” la facturació amb aquesta iniciativa, però la impressió és que els números seran inferiors. A la Rambla, uns metres més enllà, i a prop del pont de les Peixateries Velles, un dependent d'un comerç assegurava que havia notat més turistes des de fa un mes. “Però el temps ha canviat de cop, i no convida la gent a sortir”, reflexionava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva