Societat

maresme

La protectora de Mataró vacunarà tots els seus animals contra la ràbia

Pren la mesura com a prevenció després que s'hagi detectat un cas en un gos que podria afectar Catalunya

L'acció tindrà un cos de 1.200 euros i l'entitat demana aportacions econòmiques per fer-hi front

La Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) ha fet públic en un comunicat que vacunarà contra la ràbia tots els animals que acull en el seu refugi. La mesura es pren, segons els responsables com a prevenció després que les autoritats sanitàroes confirmessin un cas de ràbia en un gos de raça pit-bull que va atacar tres persones a Toledo, però que hauria passat per Catalunya. Malgrat que la vacuna contra la ràbia no és obligatòria ni a Catalunya ni a la resta de l'Estat, el cap sanitari de la protectora, Marcelo Cabrera, assenyala que cal subministrar-la. “La llei recomana vacunar els animals exposats a situacions de risc i en poblacions d'alta densitat d'animals com un centre d'acollida. Però si aparegués un sol cas de ràbia al centre, la reglamentació és clara: hauríem de sacrificar tots els animals”, apunta.

La president de l'SPAM, Sílvia Serra, ha lamentat la manca d'informació i assessorament per part de les administracions publiques que hi ha hagut fins ara. Segons Serra, només el Col·legi Oficial de Veterinaris  de Barcelona (COVC) s'ha adreçat al veterinari de l'entitat per explicar-li la situació. “La manca de prevenció podria provocar la mort de molts animals i aturar també les adopcions, fet que no ens podem permetre”. Està previst que a Catalunya, les autoritats sanitàries, el DAAM i l'Agència de Salut Pública confirmaran properament, a través del DOGC, la delimitació de l'àrea de restriccions per focus de ràbia que hauran de procedir a realitzar la vacunació obligatòria contra la ràbia dels animals de companyia.

Des de la protectora mataronina s'ha fet una crida a la ciutadania perquè col·laborin en les despeses extra que suposarà la vacunació massiva dels gossos. Calculen en 1.200 euros la inversió i demanen aportacions econòmiques a partir d'un euro. “Tinguem diners o no, vacunar aquests animals és el que s'ha de fer. És un tema sanitari per a la població humana i de protecció dels animals acollits”, assegura la presidenta de l'SPAM.

LA XIFRA

1.200
euros
costarà la vacunació antiràbica de tots els animals que viuen en els refugis de la protectora de Mataró


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS