Societat

Més de 150 artistes fan donacions a la caixa de resistència dels mestres

Entre les obres d'art hi ha quadres originals de Miró, Barceló i Tàpies

El govern de les Illes Balears admet la dimissió del cap dels inspectors d'Educació

El món de l'art s'ha implicat en la lluita contra el decret de trilingüisme imposat pel govern de José Ramón Bauzá i a favor de la llengua i la cultura catalanes. Més de 150 artistes de tot l'Estat han fet arribar les seves obres a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents perquè puguin ser subhastades. Entre les obres hi ha quadres de Joan Miró (L'oeil bleu du volcan), Miquel Barceló, Antoni Tàpies i Josep Guinovart, però també una tela pintada per la cantant Maria del Mar Bonet, fotografies de Toni Catany i Jean Marie del Moral i una representació del món del còmic amb obres de Pere Joan i Max. L'artista Pedro Oliver ha dissenyat el cartell de la subhasta.

La iniciativa, batejada amb el lema Art i resistència, ha posat com a límit per poder rebre donacions el 15 d'octubre. Un cop indexades, les obres seran exposades per poder ser subhastades.

Maria Antònia Font, portaveu de l'Assemblea de Docents, va explicar ahir que la iniciativa va partir “una persona molt propera al sindicalisme i a les mobilitzacions, que és cunyat de Miquel Barceló”. Així van arribar els primers gravats i de seguida s'hi van sumar altres pintors i artistes. Entre les obres hi ha L'oeil bleu du volcan, que ha estat una donació directa de la vídua d'un nét de Miró.

“Tots els suports són molt ben rebuts. Ens sentim molt acompanyats en aquesta reivindicació”, va subratllar Font. La recollida de fons per a la caixa de resistència continua oberta, també a El Punt Avui.

D'altra banda, ahir el govern balear va nomenar Francisco García Moles nou cap d'Inspecció Educativa, la qual cosa implica el reconeixement de la dimissió de l'anterior responsable del departament, Antonio González.

González va presentar la dimissió el 3 d'octubre passat, però el mateix dia el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarelles, va assegurar que “continuava al seu lloc”.

El nomenament d'ahir confirma que González, tal com ja havien denunciat els sindicats, havia presentat la renúncia perquè des del govern li havien demanat que fes llistes dels alumnes que feien vaga.

LA FRASE

Tots els suports són molt ben rebuts. Ens sentim molt acompanyats en la reivindicació
Maria Antònia Font
portaveu de l'assemblea de docents

LA XIFRA

29.984
euros
és la quantitat de donatius que El Punt Avui ha recollit fins ara per als mestres de les Illes Balears.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona