Societat

Vinaròs forma una muralla humana per reclamar el tancament del Castor

La protesta contra el magatzem de gas submarí s'ha convocat a través de les xarxes socials

Els veïns atribueixen al projecte els moviments sísmics a la zona i critiquen la desinformació

Més d'un miler de persones ha format aquesta tarda una “muralla” humana al passeig marítim de Vinaròs per demanar el tancament definitiu del Projecte Castor, el magatzem de gas submarí situat a poques milles de la costa d'aquesta localitat.

Persones provinents dels dos marges del Sénia s'han aplegat al passeig marítim en una protesta convocada a través de les xarxes socials. Cap quarts de set de la tarda els veïns han començat a arribar per formar una “muralla” s'ha estès uns 300 metres al llarg del passeig, des de la platja del Fortí.

Amb la silueta de la plataforma a l'horitzó, els veïns han llegit un manifest en què han criticat la manca de transparència al voltant de la crisi sísmica que ha desencadenat el projecte i han expressat la seva preocupació pel fet que les tremolors puguin augmentar en un futur. “Tots sabien que no hi havia sismes abans de la injecció de gas. El qui no ho vulgui veure és que està cec”, han proclamat.

I és que bona part de la població de la zona del Delta de l'Ebre sospita que el projecte Castor és al darrere dels prop de 370 terratrèmols –la majoria de baixa intensitat però dels quals un va superar els 4 graus l'escala de Richter– que s'han produït en les últimes setmanes.

L'alcalde de Vinaròs, Bautista Juan, ha evitat demanar explícitament el desmantellament del projecte que porta l'empresa Escal UGS però ha manifestat que “té els dies comptats” i que “difícilment es podrà garantir que no torni a passar el que ha succeït”. Bautista ha afirmat que ell sempre ha tingut “dubtes” sobre el Projecte Castor ja que, a més, “mai no ha aportat ocupació o riquesa a la zona”.

Els veïns de Vinaròs es manifesten per tercera vegada les últimes dues setmanes per demanar el desmantellament del magatzem submarí de gas natural, l'activitat del qual està paralitzada per ordre del ministeri d'Indústria des del passat 26 de setembre.

El passat dia 3, més de 2.000 persones es van concentrar davant l'Ajuntament en senyal de protesta. També han tingut lloc durant l'última setmana altres mobilitzacions a Benicarló, Peníscola i Alcanar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS