Societat

Molt motivats per a la seva reinserció

Projecte que ofereix una oportunitat a persones privades de llibertat

Es treballa la responsabilitat, la confiança i la solidaritat

Són usuaris molt motivats, que s'apunten voluntàriament a la iniciativa i que necessiten sobretot acompanyament i un aval per anar fent successives passes de reinserció a una vida activa, útil i digna. Ho explica la Sílvia Padrós com a responsable de Càritas del programa Reincorpora de la Fundació La Caixa i el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que té la col·laboració de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG). I es refereix a persones privades de llibertat en situació de tercer grau penitenciari i/o en llibertat condicional i/o en fase de compliment de mesures alternatives penals, a les quals s'ofereix una nova oportunitat.

El curs actual, que finalitzarà a finals d'octubre –en espera d'una nova convocatòria–, ha seguit un itinerari de reinserció amb tres fases complementàries. Per una banda, la formació, que ha consistit en 340 hores de durada i 100 de pràctiques de perfeccionament en empresa com a mosso de magatzem especialitzat. En segon lloc, una activitat d'aprenentatge servei, centrada en una campanya de recollida d'aliments i productes d'higiene per als centres de distribució d'aliments, als diferents casals municipals de l'Ajuntament de Girona i amb la col·laboració del Banc dels Aliments (Els 16 participants del programa han aconseguit un total de 455 quilos). I, finalment, s'ofereix un taller de recerca de feina per internet i de treball per competències.

Cal remarcar l'esforç i la sensibilitat dels educadors en l'evolució de tot el procés, que pretén estimular el sentit de la responsabilitat, de la confiança i de la solidaritat dels participants com a via òptima per a la seva reincorporació social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA