Societat

Demà, per la Diada nordcatalana, s'encerclaran les institucions

La commemoració del Tractat dels Pirineus de demà dissabte a Perpinyà comptarà amb una cadena humana que envoltarà les institucions locals, regionals, de l'Estat i de la Generalitat

Aquest dissabte 9 de novembre en el marc de la commemoració del Tractat dels Pirineus s'organitzarà l'anomenada Via del Nord. Els organitzadors pretenen reivindicar «el dret a ser reconeguts i respectats com a poble» mitjançant una cadena humana que encerclarà les quatre principals administracions situades en el centre-ciutat de Perpinyà: la representació de l'Estat, la Prefectura, l'administració local amb el Consell general, l'ajuntament de Perpinyà i també la representació de la Catalunya Sud amb la Casa de la Generalitat.

La Federació, principal organitzadora, reivindica que «els catalans tenim una història, una llengua, una cultura. Uns elements essencials de la nostra identitat que nos han estat robats a conseqüència del Tractat dels Pirineus» i fan una crida a la participació popular per exigir als elegits que compleixin les seves promeses sobre la llengua i la cultura catalanes.

Dissabte, l'acte popular de la commemoració serà doncs enguany la construcció d'una «Via del Nord» en el centre ciutat de Perpinyà que encerclarà el perímetre de les seus de les administracions. A partir de 16h amb sortida del Castellet, es constituïra la Via que encerclarà a precisament 16h59 -en referència a la data del Tractat- aquestes institucions.

Després del parlaments al peu del Castellet a 18h, una marxa amb torxes a 19h30 conduïra a la Casa Musical per un triple concert a 20h30 amb LaFaille Cobla (Catalunya Nord), Orxata Sound System (País Valencià) i Taverners (Illes Balears), concert que coïncideix també amb el final del Correlengua que acaba a Perpinyà el seu recorregut a través 105 les viles, barris i pobles de Catalunya.

Ahir dijous, en una sala Aragó plena a vessar, en presència de Carme Forcadell, presidenta de l'ANC i Muriel Casals, Presidenta d'Òmnium Cultural, les entitats representatives de la Federació van expressar els seus greuges pel que fa les actuacions d'aquestes institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.