Societat

L'empresari mort al Raval no anava drogat

L'informe toxicològic de Benítez també descarta que estigués sota els efectes de l'alcohol

Els agents, al jutjat

L'informe toxicològic de Juan Andrés Benítez, l'empresari que va morir després de ser reduït pels Mossos al barri barceloní del Raval el 5 d'octubre, descarta que la víctima estigués sota els efectes de la cocaïna o l'alcohol quan va morir.

En les anàlisis, encarregades a l'Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses, els facultatius detallen que l'empresari tenia menys de 0,01 mil·ligrams de cocaïna per litre a la sang i a l'humor vitri, quan els efectes tòxics d'aquesta droga s'aprecien en concentracions d'entre 0,25 i 5 mil·ligrams per litre. S'hi afegeix que la víctima presentava una quantitat inferior a 0,1 grams d'alcohol per litre a la sang i a l'humor vitri. A més, l'escassa quantitat d'alcohol en sang, segons l'informe forense, “es pot atribuir a una producció endògena post mortem”.

L'informe va ser encarregat per la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, Eva Moltó, que investiga la mort de Benítez, per determinar si la víctima estava sota els efectes d'algun tòxic i per descobrir, d'aquesta forma, les causes que van provocar-li la mort. El resultat de l'autòpsia v a precisar que Benítez va morir d'un atac de cor a causa d'un traumatisme craniofacial.

“Va superdrogat”

L'informe toxicològic contradiu algunes afirmacions dels Mossos. La mateixa nit del succés el mosso responsable de l'escamot que va anar al carrer de l'Aurora ja va alertar al cap de torn de la sala de comandament policial que “el dolent de la pel·lícula és molt dolent i anava superdrogat”, amb referència a l'empresari de Gaixample.

En aquesta comunicació interna –incorporada a la investigació i feta cap a les 23.06 hores, mitja hora després que l'empresari patís una aturada cardíaca–, el responsable hi afegeix que Benítez “semblava que estigues 60” (persona morta en codi policial), “però no, ara està bé”. També demana reforços policials, tot dient: “Aquí tota la gent, compta centenars de persones, ens crida ‘assassins' i ens tira coses.”

Avui la magistrada interroga en qualitat d'imputats vuit agents que van intervenir en la reducció de l'empresari mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona