Societat

turisme

El turisme de golf gasta un 75% més de diners

La Costa Daurada és el marc aquests dies de la 16a edició de l'IGTM, la fira mundial del golf

La despesa diària d'un turista golfista és un 75% superior a la mitjana d'un turista convencional, i ara per ara aquest tipus de turista no representa ni l'1% del volum de negoci que hi ha a la Costa Daurada. Per això mateix la importància que durant aquest dies se celebri al centre de convencions de Port Aventura la 16a edició de l'International Golf Travel Market (IGTM), l'esdeveniment més important en l'àmbit mundial sobre el sector turístic del golf, amb l'assistència de 1.400 professionals procedents de més de 65 països i amb més de 350 operadors, que representen el 80% de tot el mercat emissor del món.

“És l'esdeveniment turístic més important a Catalunya celebrat aquest 2013”, va remarcar ahir el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que hi va afegir: “Aquesta és una oportunitat única per posar la Costa Daurada al mapa del món del golf.”

I és que més enllà del volum de negoci que pugui suposar ser l'escenari de la fira durant aquest dies, pels agents turístics, econòmics i polítics de la costa tarragonina el fet de ser el marc de l'IGTM suposa un pas endavant en el sentit que els permet fer un salt d'entre vuit i deu anys pel que fa a la promoció de la Costa Daurada com a destí golfista. Les xifres parlen per si soles: si el 2012 les sortides als set camps de golf que hi ha a la Costa Daurada eren 15.000, enguany, a causa de la fira, ja es preveu tancar l'any amb 35.000 sortides, i s'espera arribar en dos o tres anys a les 100.000, segons dades facilitades pel president de l'Associació de Camps de Golf i Pitch and Putt de la Costa Daurada, Àngel Llopis, que ahir també va voler destacar la importància del fet que es tracti “d'un turisme d'hivern” fins ara pràcticament inexistent.

El sector del golf mou a l'Estat espanyol uns 1.200 milions d'euros anuals. A Catalunya hi ha actualment 38 camps de golf, dels quals set clubs són a la Costa Daurada



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona