Societat

Un mosso justifica que els cops de genoll a Benítez eren una tècnica de reducció

L'agent, que va ser el primer d'arribar al lloc dels fets, assegura davant la jutgessa que la detenció es va fer seguint els protocols i que els crits de la víctima “eren de ràbia, no de dolor”

Afirma que l'empresari mort presentava abundant sang a la cara per la baralla amb el veí

Un dels mossos d'esquadra imputats per la mort de Juan Andrés Benítez ha justificat avui davant la jutge els cops de genoll que ell mateix li va propinar, que segons la seva versió són una tècnica de reducció prevista en els protocols, i ha afirmat que els crits de la víctima eren “de ràbia, no de dolor”.

Davant la titular del jutjat d'instrucció número 20 de Barcelona, que investiga la mort de l'empresari al barri barceloní del Raval, ha declarat avui durant una hora aproximadament el primer dels vuit mossos d'esquadra imputats, han informat fonts judicials.

L'imputat ha defensat que l'operació de reducció de l'empresari va ser correcta i d'acord amb les tècniques d'immobilització que s'ensenyen als mossos d'esquadra durant la seva formació a l'Escola de Policia.

L'agent, que va ser el que va redactar la minuta sobre la detenció de Benítez, ha admès que ell mateix va propinar tres cops de genoll a la víctima durant la reducció, però ha precisat que aquests cops eren meres maniobres de distracció, mentre ha negat que el conjunt de policies s'extralimitessin en la seva actuació.

La jutge ha interrogat l'imputat durant el visionat d'un dels vídeos sobre la reducció de Benítez que un veí va aportar al jutjat i que mostra que els mossos d'esquadra van propinar cops de puny, puntades de peu i cops a la víctima, segons l'informe de la Policia Nacional al qual la instructora va encarregar la investigació.

Segons les mateixes fonts, l'agent que ha declarat davant la jutge va ser el primer que va acudir al lloc del succés, alertat per una baralla que Benítez havia tingut instants abans amb un veí al qual l'empresari recriminava que li havia robat el seu gos.

D'acord amb la versió d'aquest agent imputat, l'empresari tenia una actitud “irascible” quan ell va arribar i, contràriament al que mantenen diversos testimonis dels fets, ha subratllat que la víctima presentava abundant sang a la cara per la baralla amb el veí.

L'agent va requerir la identitat a l'empresari, que li va anar contestant fins que el policia li va preguntar on vivia, al que Benítez va fer un gest amb la mà i va començar a caminar en direcció al seu domicili, cosa que l'agent va interpretar com que el mort pretenia fugir.

En aquell moment, ha precisat, la mosso d'esquadra que l'acompanyava va fer un crit a l'agent perquè retingués Juan Andrés Benítez.

D'acord amb el relat de l'agent imputat, posteriorment l'empresari va agafar del cabell amb les dues mans aquella mateixa mosso d'esquadra, cosa que va motivar que en l'atestat policial atribuís a Juan Andrés Benítez un delicte d'atemptat a l'autoritat.

Aquest matí està previst que declarin davant la jutge quatre dels vuit mossos d'esquadra imputats -la resta ho faran a la tarda-, que han arribat a la Ciutat de la Justícia de Barcelona amb ulleres de sol i en algun cas el cap cobert amb una caputxa, camuflats en un grup d'una vintena d'agents.

Les declaracions s'estan portant a terme en una sala de vistes del complex judicial, on la presència policial és abundant.

A les portes de la Ciutat de la Justícia, una vintena de persones s'han concentrat darrera d'una pancarta amb el lema “Justícia per a Juan Andrés” i han corejat consignes contra els Mossos d'Esquadra, entre elles “se les va la mano, se les va la olla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat de la rampa d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA