Societat

Un pistoler obre foc al districte financer de París sense causar ferits

La policia segueix la pista d'un home de 40 anys, corpulent i amb el cap rapat que també podria l'autor del tiroteig contra el diari ‘Libération' aquest matí

Els investigadors creuen que és la mateixa persona que el passat divendres va amenaçar els treballadors de la cadena BFM TV, també a la capital francesa

Un home ha obert foc aquest dilluns al davant de l'edifici del banc francès Societé Générale al districte financer de La Defénse de París. L'atacant no ha causat ferits, però ha rebentat una de les finestres de l'edifici, segons ha confirmat la mateixa entitat financera a les xarxes socials.

Poc després, un conductor ha denunciat haver estat segrestat per un home a Puteaux –a prop del lloc dels fets– i l'ha obligat a traslladar-lo fins a l'avinguda dels Camps Elisis, al centre de la ciutat.

Segons diversos testimonis, es tracta d'un home sol armat amb una escopeta, igual que l'autor de l'atac que aquest matí ha ferit de gravetat un fotògraf en un altre tiroteig a l'interior del diari Liberátion. La víctima, un jove de 27 anys, ha patit ferides al tòrax i a l'abdomen i ha estat traslladat a un hospital.

La policia investiga si en tots dos casos s'ha tractat del mateix individu, ja que els testimonis aporten una descripció similar: un home d'uns quaranta anys.

Segons ha avançat, l'esmentat rotatiu, els investigadors apunten que l'assaltant a la seva seu és la mateixa persona que el passat divendres va amenaçar amb una escopeta a diversos periodistes de la cadena BFM TV, la descripció de la qual correspon a un home d'uns quaranta anys, corpulent i amb el cap rapat. La policia no ha confirmat encara aquesta informació ja que creu que és “prematur” establir un vincle entre els dos successos, segons informa EFE.

El tirador que aquest matí s'ha introduït a les instal·lacions del diari Libération ha disparat amb una escopeta de canons retallats carregada amb cartutxos Brenneke del calibre 12, el mateix tipus de munició que es va trobar el passat divendres als locals de BFM TV, també a París. L'individu es va donar a la fuga sense disparar ni causar ferits, però els investigadors van trobar dos cartutxos a terra.

El ministre de l'Interior, Manuel Valls, ha donat l'odre de desplegar efectius policials al davant de tots els grans mitjans de comunicació de la capital francesa com a mesura de precaució. “No s'ha de minimitza la realitat d'un acte odiós d'aquest tipus”, ha dit Valls després de visitar el diari atacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona