Societat

Interior prohibirà per llei fer fotos als agents de policia i difondre'n la imatge

El ministeri prepara la reforma de la llei de seguretat ciutadana

Assetjar el Parlament també quedarà prohibit

Blindatge legal a les forces de l'ordre. La policia ni es toca ni s'insulta ni es fotografia. La reforma de la llei de seguretat ciutadana que prepara el Ministeri de l'Interior, dirigit per Jorge Fernández Díaz, preveurà sancions elevadíssimes als ciutadans que en el transcurs d'una manifestació tinguin alguna actuació de menyspreu envers la policia. Els infractors poden arribar a ser multats amb una sanció administrativa de fins a 30.000 euros.

En relació amb les imatges, la llei prohibirà la realització i la difusió de vídeos o fotografies, i també de dades personals de policies que puguin suposar un atemptat contra la seva dignitat. Prenent com a base aquesta reforma legal, les imatges del cas de la detenció del Raval, per exemple, mai s'haurien pogut enregistrar ni difondre, com ha estat el cas, a través de mitjans públics.

La nova norma també estableix la prohibició estricta de concentrar-se davant institucions públiques, com ara les cambres de representació, quan no hagin estat comunicades prèviament. Infringir aquest precepte serà considerat una infracció molt greu, que podrà arribar a ser multada amb 600.000 euros.

També tindrà aquesta mateixa catalogació d'infracció molt greu l'alteració de l'ordre públic en espectacles culturals, esportius, oficis religiosos i esdeveniments que tinguin la categoria d'actes públics. La llei també donarà potestat a la policia per establir zones de seguretat pensades per evitar les formes de protesta que s'han posat de moda en els últims temps sota la denominació d'escarnis. Una altra de les novetats és traspassar als pares la responsabilitat de les destrosses que els fills puguin causar a la via pública.

Crítiques a la repressió

La divulgació del contingut de la futura llei va generar ahir una allau de crítiques. El PSOE i Izquierda Unida van criticar la filosofia “repressiva” de la norma, mentre que els col·lectius socials també s'hi van definir en contra. Les crítiques també van arribar des dels professionals de la informació, per la restricció de les imatges.

Les prostitutes, sense carretera

La nova llei de seguretat ciutadana pot suposar l'eliminació definitiva de la prostitució a les carreteres. La norma prohibirà aquesta pràctica que a Catalunya ja és perseguida pels Mossos d'Esquadra només a les carreteres que són competència de la Generalitat. La llei també vol allunyar les prostitutes dels espais propers a les escoles.

Una altra novetat de la norma serà la prohibició d'acudir a una manifestació amb la cara tapada. Aquesta és també una proposta amb correlació a Catalunya, on es prepara una llei sobre l'espai públic que prohibirà l'ús de caputxes i peces que tapin la cara en les manifestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA