Societat

Gossos i Manel, els únics concerts d'una Cinta de pressupost contingut

Tortosa destinarà uns 300.000 euros a consolidar un model de festes «populars i participatives»

«No farem cap concert de cap conjunt estatal, però sí de dos grups catalans», va sentenciar ahir el regidor de Festes, just abans de confirmar el que feia dies que es comentava en diversos llocs d'internet. Els concerts de Gossos i Manel seran les úniques actuacions destacades de la Cinta 2009. A més, Jordi Folqué va dir que el concert de Manel, que va definir com una de les últimes revelacions del rock català, serà l'únic acte de pagament de les festes. Els barcelonins presentaran les cançons del seu disc Els millors professors europeus el 9 de setembre, a l'escenari del teatre auditori Felip Pedrell, i el preu de les entrades serà de 15 euros (un 20% de descompte amb Carnet Jove).

Folqué va assenyalar que han decidit contractar el concert de Manel a última hora, després d'entrevistar-se amb diversos joves i escoltar les seues propostes. El regidor va explicar que les altres peticions eren Love of Lesbian i Mishima. Precisament, a la xarxa social de Facebook, a internet, han activat un grup que reclama que Tortosa programi per a les festes de la Cinta els concerts de Manel, Love of Lesbian o Mishima, una causa que ahir a la tarda ja tenia 250 adhesions.

D'altra banda, el concert de Gossos serà el dijous 10 de setembre, al recinte del pavelló firal de Remolins. Folqué va explicar que enguany han decidit fer el concert la vespra de l'11 de setembre, ja que l'endemà de la Diada, l'últim dia de les festes, hi ha una concentració excessiva d'actes. La nit del 12 de setembre, després del correfoc i del castell de focs artificials, hi haurà el final de festes al parc, amb l'actuació de Dalai, un grup de tribut a Mecano. Les altres cites musicals de la Cinta 2009 seran la V Festa Piràmide (11 de setembre, al pavelló firal), el festival Músiques del Món (8 i 9 de setembre) i el festival Ebre Terra de Vent.

AVANÇ DEL PROGRAMA

29 d'agost
Pregó i proclamació de les pubilles
5 de setembre
Ofrena de flors i fruits
Lliurament de la bandera de la ciutat al CD Tortosa
Festa de les penyes
6 de setembre
Processó de la Cinta
Ball de les pubilles
7 de setembre
Diada del Riu
Concert d'Himàlaia i Montse Castellà
Cosso Iris
8 de setembre
Orquestra Europa
Cosso Iris
Festival Músiques del Món
9 de setembre
Concert de Manel a l'auditori (15 euros)
Músiques del Món
Dia dels xiquets
Orquestra Pensylvania, al parc
10 de setembre
Concert de Gossos al pavelló firal
Inici festival Ebre Terra de Vent
Orquestra Centauro
11 de setembre
V Festa Piràmide
12 de setembre
Maravella
Correfoc i focs
Dalai

Bústies sense programa

GUSTAU MORENO

El regidor de Festes, Jordi Folqué, va anunciar ahir que el pregó i la proclamació de la Reina i la Reina Infantil de la Cinta 2009 tornarà a ser una setmana abans de l'inici de les festes. L'any passat, l'avançament del pregó i de la proclamació de les pubilles va provocar les queixes d'algunes famílies, ja que moltes encara feien vacances o bé tenien altres compromisos. L'acte serà el 29 d'agost i el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries seran els encarregats de llegir el pregó. D'altra banda, Folqué va anunciar que enguany no repartiran el programa a totes les bústies de Tortosa com era tradicional, sinó que tots els veïns rebran una targeta que podran bescanviar pel programa, en 12 punts que es distribuiran pel municipi. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament vol evitar que molts programes desapareguin de les bústies i que apareguin llançats al carrer o a les papereres. «Serà obligatori presentar la targeta per obtenir el programa, però cap família se'n quedarà sense», va garantir Folqué.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat