Societat

Amb un pa sota el braç

Un empresari cedeix un habitatge i un forn a una parella sense recursos

L'anunci que Asier havia nascut en una residència per a persones sense ingressos de Manresa va generar una mobilització per ajudar la família

Asier va néixer amb un pa sota el braç, perquè els seus pares han rebut aquest Cap d'Any l'alegria de dur-lo al món i, alhora, de rebre un habitatge digne per viure i una feina. Un empresari anònim va cedir una casa i un petit forn equipat per atendre clients a una parella sense recursos que s'allotjava a la residència social Rosa Oriol de Manresa. La família, que vivia en l'exclusió social, podrà “sortir del forat” gràcies a l'altruista donació de l'empresari, que ha cedit a Jordi Cabau i Raquel Pérez un petit habitatge a la rebotiga del forn.

Segons va informar ahir l'agència Efe, l'empresari tenia el forn Santa Clara tancat i els l'ha cedit. En Jordi treballava en el sector de la construcció. Es va traslladar del Bages a Figueres, però l'empresa per a la qual treballava va tancar fa uns quants mesos. La Raquel treballava a l'estiu a Mallorca i durant l'hivern, a les pistes d'esquí d'Andorra, tot i que també ha quedat sense feina aquest hivern.

Sense feina i amb l'atur a punt d'esgotar-se, es van traslladar a cal pare d'ella, a Manresa. La recerca d'un habitatge amb una habitació per al nadó s'havia convertit “en un malson”, fins que van ser acollits per la residència Rosa Oriol de Manresa. En Jordi anava venent la seva col·lecció de guitarres per poder obtenir alguns diners. La seguretat que serien atesos i no patirien problemes immediats per tenir un sostre els va tranquil·litzar i, amb la serenor, l'embaràs de la Raquel va complir els terminis, ja que durant unes setmanes els metges havien temut per la salut d'Asier.

En fer-se públic el seu cas, un empresari els ha ajudat. Asier va néixer sa i la parella intenta ara refer la seva situació com a autònoms en el forn cedit.

La residència acull famílies senceres que tenen problemes econòmics i que, durant un termini indeterminat, requereixen ajut social per no eternitzar-se en l'exclusió. La família Tous finança el manteniment de la residència manresana, que dirigeix la monja Lucía Caram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat