Societat

Viure al país, primera emissió de l'any, diumenge

La nova línia d'alta velocitat Perpinyà-Barcelona, la Sagrada Família i els "bunkers" de Franco són els tres reportatges presentats des del TGV

Pel seu primer número de l'any, el programa Viure al país de France3 dedica la seva més gran part a Catalunya Sud, directament o indirectament, amb tres reportatges. La presentadora Elsa Panadès introduirà els temes de l'emissió des del TGV Nº 9711 acompanyada per Joan Becat, universitari, geògraf i també consultant prop de la Generalitat i del Consell de l'Europa pel que fa les qüestions transfrontereres.

El primer dels tres reportatges Cap Barcelona! ens embarca en el TGV. Inaugurat el passat 15 de desembre, el TGV tarda encara una hora i 21 minuts per transcorre 180 quilòmetres entre Perpinyà i Barcelona. Caldrà encara uns anys per arribar a les 50 minuts. Tot i això, la nova línia desperta un interès pels joves nord catalans que veuen el seu futur cada vegada més Catalunya i Barcelona.

El segons tema de l'emissió comença en la mateixa Barcelona i al peu de la mítica Sagrada Família. Els treballs de l'obra mestra de Gaudí seran acabats l'any 2016 com ha estat comunicat per la direcció del monument? A més, aquest mateix any es celebrarà el centenari de la mort de l'arquitecte.

Finalment, el tercer reportatge ens parlarà de la Línia P o Línia Gutiérrez, una mena de Ligne Maginot que s' estén del Cap de Creus al País Basc decidida per Franco amb l'objectiu de protegir l'Estat espanyol d'una invasió dels Alliats. Aquests 10.000 bunkers construïts entre 1939 i 1953 i que no han mai estat utilitzats havien desaparegut, ensorrats o desapareguts sota la vegetació. L'incendi del juliol 2012 a l'Empordà els ha fet reaparèixer. Per exemple, entre la frontera i Figueres, uns quants es poden veure des de la carretera. A partir d'ara, una fundació privada per la memòria històrica els protegeix.

France3 Grand Sud . Diumenge 19 de gener. 11h30



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia